Συναντήσεις της Άννας Μαστοράκου με τους Διευθυντές Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας: Τα θέματα που συζητήθηκαν

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τη δέσμευση για συνεχή επικοινωνία και συντονισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς, με έμφαση στην υγεία και την ευημερία των μαθητών.

Συναντήσεις

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Π.Δ.Ε., Άννα Μαστοράκου, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με στόχο την προαγωγή της υγείας στο σχολικό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιπεριφερειάρχης, συναντήθηκε, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου με τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, ενώ την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Νικόλαο Κλάδη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα όπως:

• Η προαγωγή της υγείας στη σχολική κοινότητα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

• Η σημασία της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων με στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής των χώρων και την αποφυγή κινδύνων για την υγεία των μαθητών και του προσωπικού.

• Η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην εφαρμογή δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, την προώθηση της φυσικής άσκησης και την πρόληψη των μεταδοτικών λοιμώξεων στη σχολική κοινότητα.

Συναντήσεις

Τέλος, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η Άννα Μαστοράκου, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν και φέτος, τα προγράμματα ολιστικής παρέμβασης για την πρόληψη των εξαρτήσεων που απευθύνονται σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) και υλοποιούνται από την επιστημονική ομάδα του Καλλίπολις, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας).

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τη δέσμευση για συνεχή επικοινωνία και συντονισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς, με έμφαση στην υγεία και την ευημερία των μαθητών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, εύχεται σε όλους τους μαθητές, τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς και σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό των σχολικών κοινοτήτων, μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά, γεμάτη υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.