Γαλλία: «Χάνει την επιρροή της στην ΕΕ μετά την αντικατάσταση του Μπρετόν από τον Σεζουρνέ»

Αφορμή για τα σχόλια, ήταν η αντικατάσταση του Τιερί Μπρετόν από τον νυν υπουργό εξωτερικών της χώρας Στεφάν Σεζουρνέ στη θέση του Επιτρόπου στη Κομισιόν.

Εμανουέλ Μακρόν

Η μερίδα του γαλλικού Τύπου αναφέρθηκε για απώλεια της επιρροής της Γαλλίας στις Βρυξέλλες.

Αφορμή για τα σχόλια, ήταν η αντικατάσταση του Τιερί Μπρετόν από τον νυν υπουργό εξωτερικών της χώρας Στεφάν Σεζουρνέ στη θέση του Επιτρόπου στη Κομισιόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Libération, ο Εμανουέλ Μακρόν «υποχρεώθηκε σε συνθηκολόγηση με την πρόεδρο της Επιτροπής Φον ντέρ Λάιεν και δεν δίστασε να θυσιάσει τον Μπρετόν μέσα σε ένα πλαίσιο, που δεν φαίνεται να περιλαμβάνει την άμυνα, ένα κρίσιμο ζήτημα σε μια εποχή γενικού επανεξοπλισμού».

Σύμφωνα με το iefimerida, κατά την γνώμη της γαλλικής εφημερίδας αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία έχει χάσει μεγάλη επιρροή στις Βρυξέλλες. Στο ίδιο μήκος κύματος η εφημερίδα Figaro σημειώνει ότι ο Στεφάν Σεζουρνέ ναι μεν άφησε μια καλή εικόνα του εαυτού του στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά χαρακτηρίζεται από συνολική έλλειψη πολιτικής εμπειρίας.

«Ένας «απαράτσικ», πιστός μεταξύ των πιστών του Μακρόν, σίγουρα προικισμένος με πραγματικές διαπραγματευτικές ικανότητες, αλλά του οποίου η πολύ μικρή εμπειρία θα μπορούσε να μην εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Παρισιού», εκτιμά η εφημερίδα.

Σε αντίθεση πάντως με τον γαλλικό Τύπο, το Βloomberg θεωρεί τη Γαλλία ως μία από τους «μεγάλους κερδισμένους» στο μοίρασμα των Επιτροπών από την Λάιεν.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Σε πλήρη διερεύνηση ο καθηγητής που έβγαλε φωτογραφία ανήλικη – Παιδόφιλος ή προστάτης ανηλίκων;

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους της Κομισιόν: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού ΒΙΝΤΕΟ

«Σπίτι μου 2»: Δύο νέες διευκολύνσεις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πόσοι είναι οι συνολικοί πόροι

Υπερόπλο της ΑΑΔΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αυτόματες κατασχέσεις – Ερχονται λουκέτα

Οικογενειακή τραγωδία στο Βόλο: Επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του, το βέλος του διαπέρασε το κρανίο