ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα, η πρόγνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (18-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Καιρός: Φθινοπωρινό το σκηνικό σήμερα Τετάρτη, πού θα βρέξει, η πρόγνωση για την Πάτρα

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

 Μαρουσάκης: «Προσοχή σε χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες από το ύψος της Βόρειας Πελοποννήσου και προς τα πάνω. Ο ίδιος τόνισε ότι ο καιρός το τελευταίο διάστημα θέλει αρκετή προσοχή.

«Θέλει προσοχή αυτός ο καιρός καθώς είμαστε σε μια εποχή με πολύ θερμές τις θάλασσες μας και τροφοδοτούνται αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα για αυτό και δεν αποκλείεται να προκληθούν μικροπλημμυρικά προβλήματα, να δούμε χαλαζοπτώσεις ή και προβλήματα από τους κεραυνούς με αρκετή συχνότητα», υποστήριξε.

Παράλληλα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν προς τα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός προς το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο που θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή και θα φτάσει κατά τόπους τους 28 και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, το απόγευμα θα πυκνώσουν τα σύννεφα και πολύ πιθανό να συναντήσουμε βροχές ακόμη και καταιγίδες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 19-09-2024

Στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-09-2024

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-09-2024

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-09-2024

Στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση DATA C: Οι εκπρόσωποι Τύπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πρόθεση ψήφου και την ακρίβεια

Τα υπάρχοντα του Καζίνο Ρίου στο σφυρί – Σε πλειστηριασμό κουλοχέρηδες και ρουλέτες

Θλίψη για τον Πατρινό Γιώργο Αποστολόπουλο, «έσβησε» ενώ παρακολουθούσε αγώνες στον Βόλο

Πάτρα: Απεβίωσε ο Σπύρος Μπούσιας, παράγοντας του στίβου

Πάτρα: Πατέρας μαθητή «σήκωσε χέρι» σε Διευθυντή Γυμνασίου!

Επιμελητήριο Αχαΐας: «Πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας Θ. Λουλούδη – Η ανήθικη τροπολογία και το «καθεστώς»