Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την μαζική δηλητηρίαση επιχειρηματιών σε γνωστό εστιατόριο της πόλης

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που συμμετείχαν στο δείπνο, ενώ θα ζητηθεί να κατατεθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

Φαγητό

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση σχετικά με συμπτώματα δηλητηρίασης που φέρεται να υπέστησαν επιχειρηματίες μετά από δείπνο σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Κατά πληροφορίες, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι «σωματική βλάβη από υπόχρεο, από αμέλεια, κατά συρροή» και «δηλητηρίαση τροφίμων». Εξάλλου, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να διεξαχθεί τεχνικός έλεγχος σε τρόφιμα που τυχόν κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που συμμετείχαν στο δείπνο, ενώ θα ζητηθεί να κατατεθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ανήμερα των εγκαινίων της ΔΕΘ (07/09/24) μετά από γεύμα που παρέθεσε συστημική τράπεζα σε γνωστό εστιατόριο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και παρακάθισαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, πελάτες της τράπεζας οι περισσότεροι εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια.

Με πληροφορίες από το newsit, ορισμένοι μάλιστα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και κάποιοι πέρασαν μια πραγματικά δύσκολη νύχτα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι το κακό να έγινε από το πρώτο ωμό πιάτο που σερβιρίστηκε (καβούρι με αυγοτάραχο), καθώς οι λίγοι που δεν κατανάλωσαν το συγκεκριμένο πιάτο δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεμένει στη μέση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Χωρίς χρηματοδότηση η ανάπλαση… τα «βροντάει» ο εργολάβος

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες – Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Απόστολος Λύτρας για Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Αηδίες ότι της έριξα 30 μπουνιές», τι απαντάει η ίδια ΒΙΝΤΕΟ

Επιμελητήριο Αχαΐας: «Πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας Θ. Λουλούδη – Η ανήθικη τροπολογία και το «καθεστώς»

Υπό διερεύνηση 140 άτομα για απάτη εικονικών συναλλαγών 150 εκατ. ευρώ – Στο κάδρο παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας