Βραδιά μνήμης στο Ηρώδειο για τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

Η συγκινητική εκδήλωση διοργανώθηκε την Τρίτη από την οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Ηρώδειο

Μέσα από τραγούδια και αφηγήσεις παιδιών που νίκησαν τον καρκίνο με τη βοήθεια του Συλλόγου «Ελπίδα», η φωνή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη αντήχησε και πάλι στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην εκδήλωση μνήμης με τίτλο: «Μαριάννα – Αγάπη, Ελπίδα, Φως».

Η συγκινητική εκδήλωση διοργανώθηκε την Τρίτη από την οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Στο κατάμεστο Ηρώδειο παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ, Ισραήλ και Κύπρου, Ντόρα Μπακογιάννη, η κυρία Μαριάννα Λάτση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Metlen Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο ιδρυτής της Aegean Oil, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο CEO του Ομίλου ΑΝΤ1, Θεόδωρος Κυριακού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γκίκας Χαρδούβελης, οι Νικόλαος Γλύξμπουργκ, ο Παύλος με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και πολλοί άλλοι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη φωνή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία έφυγε απο την ζωή στις 24 Ιουλίου του 2023 να ακούγεται να λέει: «Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που με δίδαξε να μοιράζομαι τα πάντα με τους άλλους, αλλά κυρίως να δίνω αγάπη».

Πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Μαρία Φαραντούρη, η Μαρινέλλα, ο Σάκης Ρουβάς, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Αντώνης Ρέμος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Στέφανος Κορκολής, με μουσική και τραγούδια, προσέδωσαν μια βαθιά συγκινητική ατμόσφαιρα στη βραδιά. Αφηγητές της βραδιάς, ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Λέχου.

Μοναδική στιγμή ήταν και η συνύπαρξη επί σκηνής δύο μεγάλων κύριων του ελληνικού πενταγράμμου. Της Μαρινέλλας και της Μαρίας Φαραντούρη. Η φωνή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη συνέχισε να απευθύνεται στο κοινό, μιλώντας για τα όνειρά της και τις επιδιώξεις της: «Κάθε παιδί που γινόταν καλά, μας έδινε δύναμη. Και κάπως έτσι, βήμα βήμα, χτίστηκε η ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ. Δεν έκανα ποτέ πίσω. Ακόμη και ένα παιδί αξίζει να αγωνίζεσαι γι’ αυτό. Ονειρεύομαι κάποια στιγμή το νοσοκομείο να μην έχει ούτε ένα άρρωστο παιδί και να μετατραπεί σε μια απέραντη παιδική χαρά».

Ηρώδειο

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν στη σκηνή του Ηρωδείου ανέβηκαν τα παιδιά της «Ελπίδας» και μίλησαν για τη δική τους Μαριάννα. Τη γυναίκα που ήταν καθημερινά δίπλα τους στη μάχη που έδωσαν για τη ζωή τους, αλλά τελικά δεν έφυγε από το πλευρό τους ούτε στη συνέχεια. Ήταν εκεί στης πορεία τους, στις σπουδές τους, σε κάθε τους στιγμή. Όλοι αυτοί οι μαχητές της ζωής αλλά και η προστάτιδα τους καταχειροκροτήθηκαν, ενώ κάθε παριστάμενος στο Ηρώδειο άναψε στη μνήμη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ένα κεράκι, κάτι που δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα στον ιστορικό αυτό χώρο.

Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, απηύθυνε χαιρετισμό και εξήρε το σημαντικό έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν η μοναδική Ελληνίδα που έχει τιμηθεί με τον τίτλο της πρέσβειρας της UNESCO. «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τιμήσω τη μνήμη της Μαριάννας, η οποία έπαιξε έναν μοναδικό ρόλο στην Ελλάδα. Για την UNESCO ήταν η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΕΑ. Ήταν για όλους μας ένας αληθινός πυλώνας στον οποίο στηριζόμασταν. Ήταν μοναδική στο να κάνει το αδύνατο δυνατό. Είμαι περήφανη, Μαριάννα, που συνταξιδέψαμε σε αυτό το ταξίδι», τόνισε η κυρία Azoulay.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν το κοινό σήκωσε στα χέρια του φωτισμένα φαναράκια, μαζί με τα παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο, ενώ η φωνή της Μαριάννας έλεγε: «Όταν ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί από ένα παιδί, τότε το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό!».


Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεμένει στη μέση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Χωρίς χρηματοδότηση η ανάπλαση… τα «βροντάει» ο εργολάβος

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες – Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Απόστολος Λύτρας για Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Αηδίες ότι της έριξα 30 μπουνιές», τι απαντάει η ίδια ΒΙΝΤΕΟ

Επιμελητήριο Αχαΐας: «Πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας Θ. Λουλούδη – Η ανήθικη τροπολογία και το «καθεστώς»

Υπό διερεύνηση 140 άτομα για απάτη εικονικών συναλλαγών 150 εκατ. ευρώ – Στο κάδρο παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας