Αχαΐα: «Κλειστά στόματα» στην τοπική εκπαίδευση για την «παρενόχληση» Γυμνασιάρχη

Αναστάτωση προκάλεσε η αποκάλυψη της «Πελοποννήσου» για τη σύλληψη Γυμνασιάρχη σε σχολείο στη Δυτική Αχαΐα, μετά από καταγγελία 14χρονης μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση.

 

παρενόχληση

Στάση αναμονής τηρεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σχετικά με το περιστατικό, που αποκάλυψε χθες η «Πελοπόννησος» και αφορά στην καταγγελία 14χρονης μαθήτριας γυμνασίου λίγο έξω από την Κάτω Αχαΐα (δεν αναφέρεται για να μην «φωτογραφηθεί» ο καταγγελλόμενος), στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, πως ο γυμνασιάρχης προέβη σε «σεξουαλική παρενόχληση» και κατηγορείται -πλέον- για τη φερόμενη πράξη του, μετά και την υποβολή μήνυσης των γονέων της ανήλικης.

Αχαΐα: Γυμνασιάρχης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες της Εκπαίδευσης χαρακτηρίζουν στην «Π», την υπόθεση «περίπτωση πολύ λεπτών χειρισμών, με ποινική παράμετρο, που καθιστά άπαντες να είναι πολύ προσεκτικοί», ενώ αν και οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται σε εξέλιξη άτυπη έρευνα της αρμόδιας Υπηρεσίας για το περιστατικό, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα τουλάχιστον, από επίσημα χείλη, ώστε να μην γίνουν λανθασμένες ερμηνείες και εκτιμήσεις!

Δεν είναι τυχαίο πως όταν η «Π» ζήτησε από την διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή να μιλήσει για το επεισόδιο στο σχολείο της Δυτ. Αχαΐας, ευγενικά απάντησε: «ουδέν σχόλιο».

Η «Π» επικοινώνησε και με τον αν. περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Νίκο Δελέγκου, ενημερώνοντας το γραφείο επί του θέματος, ωστόσο αυτός… επέλεξε να μην ανταποκριθεί καν!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», οι επιτελείς της τοπικής Εκπαίδευσης περιμένουν τις εξελίξεις από την Εισαγγελική Αρχή που έχει αναλάβει την υπόθεση και προς το παρόν δεν έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ούτε βέβαια ο γυμνασιάρχης -παρότι κατηγορείται- έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται, πως όπως έγραψε χθες η «Π», 14χρονη μαθήτρια, κατά την επιστροφή στο σπίτι της ενημέρωσε τους γονείς της και εκείνοι μετέβησαν στην Αστυνομία, καταθέτοντας το συμβάν. Ο 65χρονος εκπαιδευτικός, που εκλήθη, αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για παρεξήγηση, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πατρών και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.