Debate ΠΑΣΟΚ: Τέσσερα στελέχη από την Αχαΐα σχολιάζουν τις επιδόσεις των υποψηφίων

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Αχαΐα σχολιάζουν το  debate των υποψηφίων για την Προεδρία του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ

Βραδιά debate η χθεσινή για το ΠΑΣΟΚ. Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι έξι υποψήφιοι και υποψήφιες για την προεδρία του Κινήματος αναμετρήθηκαν μεταξύ τους λίγες μέρες πριν τη μάχη των εκλογών (6 Οκτωβρίου οι πρώτες και 13 Οκτωβρίου ο «τελικός»). Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου είναι στα αριστερά των δύο δημοσιογράφων της ΕΡΤ και στα δεξιά τους Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης απάντησαν σε έξι θεματικές ενότητες, αλλά είχαν και απευθείας διάλογο μεταξύ τους, ρωτώντας ο ένας τον άλλο.

ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ, ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΟΓΚΟΥ

Το ντιμπέιτ είχε απ’ όλα. Και κόντρες ανάμεσα στους υποψήφιους, και έντονους διαλόγους, και υπονοούμενα και ειδήσεις! Με πολιτισμένο τρόπο οι αντιπαραθέσεις, αλλά φάνηκε ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ συγκεκριμένων υποψηφίων σε διάφορα θέματα.

Είχαμε μια έντονη αντίδραση της Γιαννακοπούλου προς τον Ανδρουλάκη για υπονοούμενα που άφησε, διαφωνία αρκετές φορές ανάμεσα σε Δούκα και Διαμαντοπούλου, αντιπαράθεση Γιαννακοπούλου – Κατρίνη για το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, απάντηση Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και μπηχτή Ανδρουλάκη στη Διαμαντοπούλου για ήπια στάση υπέρ Μητσοτάκη και καρφιά της Γιαννακοπούλου για τον Ομιλο των ΜΜΕ του Β. Μαρινάκη!

Tις ερωτήσεις στους υποψηφρίους υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς.
Οι έξι θεματικές στις οποίες οι υποψήφιοι απάντησαν ήταν Οικονομία-Ανάπτυξη, Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό, Εξωτερική πολιτική-Αμυνα- Ευρωπαϊκή Ενωση, Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση, Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση, ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα.

Ηρακλής Ρούπας: «Δυναμικό debate, μου άρεσε ο Γερουλάνος»

ΠΑΣΟΚΤο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, οικονομολόγος, πρώην πολιτευτής και υποστηρικτής του Παύλου Γερουλάνου, Ηρακλής Ρούπας, μιλώντας στην «Π», ανέφερε: «Είναι πολύ ωραία η νέα μορφή του debate, αυτός ο διάλογος και η δυνατότητα για ερωτήσεις δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει να γίνονται τα debate, και το ΠΑΣΟΚ δείχνει τον δρόμο. Από εκεί και πέρα, από την πρώτη εικόνα μου αρέσουν πολύ οι τοποθετήσεις του Παύλου Γερουλάνου, αλλά τα debate είναι δυναμική διαδικασία και ο καθένας έχει να κερδίσει, όπως και οι τηλεθεατές για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την επόμενη μέρα στην πολιτική. Για μένα πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος θα πρέπει να συνθέσει το κόμμα με όλες τις θετικές απόψεις που ακούγονται».

Νίκος Μοίραλης: «Ετοιμος από καιρό ο Ανδρουλάκης»

«Μύλος» στο τοπικό ΠΑΣΟΚΟ γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα Νίκος Μοίραλης και υποστηρικτής του πρόεδρου Νίκου Ανδρουλάκη, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», δήλωσε: «Πρώτα από όλα θέλω να σχολιάσω ότι είναι πρωτοποριακό το debate γιατί δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον και αυτό δείχνει ότι δεν είναι στημένο, καθηλώνοντας τους τηλεθεατές.
Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι έτοιμος από καιρό, απάντησε με σαφήνεια και σιγουριά σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που του τέθηκαν για τα ζητήματα της επικαιρότητας και αυτό σημαίνει πολλά και για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Είμαι αισιόδοξος ότι το κόμμα θα βγει πιο ισχυρό από την εκλογική διαδικασία».

Θανάσης Γιανναδάκης: «Πιο ξεκάθαρος ο Χ. Δούκας»

ΠΑΣΟΚΟ Θανάσης Γιανναδάκης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, που έχει εκφράσει την προτίμησή του στον Χάρη Δούκα, σχολίασε ως εξής το πρώτο κομμάτι της τηλεμαχίας: «Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο της τηλεμαχίας και οι έξι παίκτες κινήθηκαν πιο πολύ αμυντικά παρά επιθετικά. Πρώτο μέλημά τους να μην κάνουν κάποιο μεγάλο λάθος και να επιτεθούν στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτιμώ, όμως, ότι σε ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα, όπως τα μερίσματα των τραπεζών, η ΔΕΗ, οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Δούκας ήταν αυτός που πήρε την πιο ξεκάθαρη θέση και μίλησε ανοιχτά και ευθέως, και φυσικά κέρδισε τις εντυπώσεις φανερά. Ηταν μακράν ο πιο ουσιαστικός και άνετος. Καλός στο πρώτο μέρος ήταν και ο Μιχάλης Κατρίνης. Γενικά, πάντως, έδειχνε πιο ξεκάθαρος και σαφής στις θέσεις του ο κ. Δούκας».

 

Κώστας Σπηλιόπουλος: «Ξεχώρισε η Αννα με διαφορά»

ΠΑΣΟΚΟ πρώην βουλευτής Αχαΐας και υφυπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος, που έχει επιλέξει το στρατόπεδο της Αννας Διαμαντοπούλου στις εσωκομματικές εκλογές, ήταν απόλυτος: «Δεν το λέω επηρεασμένος από την επιλογή μου, αλλά ήταν ολοφάνερο: η Αννα Διαμαντοπούλου ξεχώρισε, και πολύ μάλιστα. Ηταν μακράν η πιο καθαρή στον λόγο και τις θέσεις της. Με βάθος και σαφήνεια στις απαντήσεις της. Απάντησε σε όλα ευθέως και με επιχειρήματα, σε αντίθεση με συνυποψηφίους της που απαντούσαν πιο αόριστα πολλές φορές.
Κατ’ εμέ, η δυσάρεστη έκπληξη ήταν η παρουσία του κ. Δούκα. Θα τον χαρακτήριζα μέχρι και απογοητευτικό. Επίσης, ο κ. Κατρίνης ήταν αρκετά οξύθυμος και επιθετικός. Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος είδε, έκρινε και ανάλογα θα πράξει, αλλά το ξαναλέω, ήταν μεγάλη η διαφορά της κ. Διαμαντοπούλου με τους υπόλοιπους».

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του, την απείλησε με μαχαίρι!

Ετοιμοι να φύγουν 3.000 γιατροί: Από τη Δυτική Ελλάδα σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό

Debate υποψήφιων αρχηγών ΠΑΣΟΚ: Νικητής ήταν το ίδιο το κόμμα

Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση στο Τελ Αβίβ από τη Χεζμπολάχ, στόχος κτίριο της Μοσάντ ΒΙΝΤΕΟ

Αργολίδα: Σοκ με 12χρονο σε προαύλιο σχολείου, συμμαθητές του τον ξύρισαν με φαλτσέτα και του άρπαξαν 2 ευρώ