Πάτρα: Αντικατάσταση Ζαφειρόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αναβολή δίκης

Η προσφυγή του Θόδωρου Ξυλιά θα καθορίσει τη συνέχεια στο σίριαλ με τον ανεξάρτητο, πλέον, δημοτικό σύμβουλο Πάτρας, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΒΟΛΗ Π. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την κάλυψη της θέσης του αντιπροέδρου μετά την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, ήταν τυπικά αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες του σώματος, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση.

Η «νομιμότητα» έναντι της «ηθικής» έφερε διαζύγιο: Η στάση του Κ. Σβόλη οδήγησε σε ανεξαρτητοποίηση τον Π. Ζαφειρόπουλο

Το κενό καλύφθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας Τετάρτη 26/09/2024, η οποία ανέδειξε παμψηφεί ως νέα αντιπρόεδρο τη Μάχη Σιώρου, η οποία προτάθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Σβόλη.

Κώστας Σβόλης, Μάχη Σιώρου

Ο Κώστας Σβόλης ψηφίζει, υπό το βλέμμα της Μάχης Σιώρου

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σημείωσε κατά τη συνεδρίαση ότι «θα ψηφίσουμε την επιλογή της παράταξης του κ. Σβόλη, σεβόμενοι και την ευθύνη που έχει για την επιλογή της». «Παρών» ήταν και ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, ο οποίος ψήφισε τη Μάχη Σιώρου.

Πλέον, απομένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δεν ήταν «παρών» στη διαδικασία και εξακολουθεί να δηλώνει ενοχλημένος από τη στάση του Κώστα Σβόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» θα πάρει αναβολή η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της δικαστικής προσφυγής του Θόδωρου Ξυλιά, ο οποίος επικαλείται ασυμβίβαστο του Π. Ζαφειρόπουλου λόγω του διορισμού του σε νέο διευθυντή στο Τελωνείο της Πάτρας και ζητάει ταυτόχρονα τη δική του είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο στη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου. Ο λόγος της αναβολής αποτελεί κώλυμα του συνηγόρου του Π. Ζαφειρόπουλου.

Από τη δικαστική έκβαση της προσφυγής του Θόδωρου Ξυλιά, οπότε αυτή εκδικαστεί, θα καθοριστούν τα επόμενα επεισόδια στη διαφωνία που προέκυψε.

Ο Κώστας Σβόλης επανέλαβε χθες με δημόσια τοποθέτησή του, όλα όσα είπε στον , ότι για τον ίδιον και την παράταξή του ισχύει η ρήση: «Υπεράνω όλων ο νόμος». Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σβόλης: «Το ζητούμενο στην πολιτική είναι τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα να συμπεριφέρονται και να πράττουν στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ηθικής. Η παράταξη πορεύεται σύμφωνα με το αξίωμα ότι ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Θέματα που λύνονται από τη Δικαιοσύνη δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται. Οφείλω να ακολουθώ τον δρόμο της νομιμότητας, της εντιμότητας, του ήθους, της διαφάνειας, της ανιδιοτέλειας. Ολοι κρινόμαστε από τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Σε αυτούς οφείλουμε να πούμε ότι εκπτώσεις στον ηθικό και αξιακό μας κώδικα δεν κάνουμε».

Πάντως, το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε όσους ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα στην περιοχή, τόσο και στη δημοτική αρχή, όσο και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις.