Γάμος Θεοδώρας-Μάθιου Κουμάρ: Ποιοι θα παρευρεθούν και ποιοι όχι, ο ρόλος της Άννας Μαρίας

Ποιοι αναμένονται στον γάμο της Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ

γάμος

Το 2024, επιφύλασσε για το τέλος του, δύο γαμήλιες τελετές με βασιλικό άρωμα.

Η πρώτη ήταν της πριγκίπισσας Μάρθας Λουίζας της Νορβηγίας που παντρεύτηκε τον Durek Verrett στο Geiranger village και στο ξενοδοχείο «Union» και η δεύτερη είναι φυσικά το ερχόμενο Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αθήνας με την κόρη του βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρα, να ετοιμάζεται να ανταλλάξει όρκους πίστης και αφοσίωσης με τον επί χρόνια αγαπημένο της, Μάθιου Κουμάρ.

Τα πάντα, όπως αναφέρεται, είναι έτοιμα για τη γαμήλια τελετή που αναβλήθηκε κάποιες φορές, λόγω συνθηκών και φυσικά της απώλειας του Κωνσταντίνου. Μάλιστα στο εξωτερικό αναφέρουν πως μόνο άλλο ένα ζευγάρι από γενιά βασιλέων στο παρελθόν είχε «καθυστερήσει» τον γάμο του: πρόκειται για την πριγκίπισσα Όλγα της Ελλάδος με τον δούκα της Σαβοΐας-Αόστας, Αϊμόνε, που είχαν ανακοινώσει τους αρραβώνες τους το 2005 και παντρεύτηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2008.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει γνωστά τόσο η πρόσκληση, το ιστορικό πέπλο που επέλεξε να φορέσει η Θεοδώρα και το οποίο στο παρελθόν έχουν επιλέξει για τον γάμο τους αρκετές γαλαζοαίματες του θρόνου της Δανίας όσο και οι τοποθεσίες που επιλέχθηκαν για να παρατεθούν το δείπνο καλωσορίσματος, η γαμήλια δεξίωση, άλλα και το αποχαιρετιστήριο brunch. Εκείνα ωστόσο που δεν έχουν γίνει γνωστά είναι το διάδημα που θα επιλέξει η κόρη του Κωνσταντίνου, αλλά και το ποιοι τελικώς θα παραστούν τόσο στην τελετή όσο και στη δεξίωση του γάμου. Και αυτό καθώς υπάρχουν κάποια σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν το μεσοδιάστημα, όπως ο τραυματισμός της επίτιμης πλέον βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας της Β‘, που τυγχάνει να είναι και μια από τις νονές της Θεοδώρας, αλλά και ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, που ήταν επίσης νονά της.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και ο παράγοντας που θέλει την κόρη του Κωνσταντίνου, αν και έχει τελειώσει τις σπουδές της στην Αγγλία, να έχει ουσιαστικά αποτραβηχτεί στην Αμερική, ακολουθώντας τη δική της πορεία και καριέρα και κρατώντας επιλεκτικά κάποιες «παρέες» ανάμεσα στους υπόλοιπους νεότερους γαλαζοαίματους της Ευρώπης, με πολύ επιλεκτικές επίσης εμφανίσεις σε βασιλικά καλέσματα στην Ευρώπη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα της ξαδέλφια, όπως εκείνη η συνάντηση που είχαν πέρυσι στη Δανία.

Ποιοι αναμένονται στον γάμο

Ερωτηματικό γεννάται για τους προσκεκλημένους από τον θρόνο της Αγγλίας, καθώς υπάρχει ήδη ενημέρωση πως ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα βρίσκονται το ερχόμενο Σάββατο στη Σκωτία για τους εορτασμούς της 25ης επετείου του Κοινοβουλίου. Ενώ σε ό,τι αφορά τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ, φαίνεται ότι δεν θα παραστούν καθώς η πριγκίπισσα χρειάζεται ξεκούραση και ενδυνάμωση μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών για τον καρκίνο. Συνεπώς, το βάρος πέφτει στη Royal Princess Άννα, αλλά και στις αδελφές – πριγκίπισσες York, την πριγκίπισσα Ευγενία, κόρη του πρίγκιπα Άντριου και της Δούκισσας Σάρρας Φεργκιουσον, και την αδελφή της πριγκίπισσας Βεατρίκη με τον σύζυγό της, Edoardo Mapelli Mozzi. Ένα ζευγάρι που είχε παραστεί και στον γάμο του Φιλίππου με τη Νίνα Φλορ το 2021. Όπως επίσης και στα παιδιά της Royal Princess Άννας, Peter Phillips και Zara Tindall.

Η στενοί δεσμοί της Θεοδώρας με τον ισπανικό θρόνο φαίνεται πως θα φέρουν στην Ελλάδα όλη την οικογένεια ή τουλάχιστον αρκετά μέλη της. Με πρώτη τη βασιλομήτωρ Σοφία, νονά της Θεοδώρας, την Ινφάντα Χριστίνα και την Ινφάντα Έλενα και φυσικά την αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη. Από την άλλη, οι υποχρεώσεις και μόνο θα ρυθμίσουν αν θα παρευρεθεί ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, με τη σύζυγό του, Λετίσια, ενώ δεν θα είναι διόλου απίθανο να παρευρεθούν μαζί με τη γιαγιά τους η Ινφάντα Ελεονώρα, πριγκίπισσα των Αστουρίων και η Ινφάντα Σοφία.

Ο τραυματισμός της επίτιμης βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας της Β’, που είναι επίσης νονά της Θεοδώρας απομακρύνει το ενδεχόμενο να παρευρεθεί στη γαμήλια τελετή, καθότι οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και μηδαμινές μετακινήσεις. Η αδελφή της, πριγκίπισσα Βενεδίκτη, που παρέστη και στον γάμο του Φιλίππου πιθανότατα να παρευρεθεί, μιας και θέλει από την άλλη να «στηρίξει» τη μικρότερη αδελφή της, Άννα-Μαρία, στον γάμο του παιδιού της. Μαζί με την κόρη της, πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, που παραβρέθηκε και αυτή στον γάμο του Φιλίππου. Χωρίς φυσικά να αποκλείεται η άφιξη του βασιλιά της Δανίας, Φρειδερίκου Ι’, και του αδελφού του, πρίγκιπα Ιωακείμ, ως εκπροσώπων της μητέρας τους, βασίλισσας Μαργαρίτας.

Οι φιλικές σχέσεις της Θεοδώρας με την πριγκίπισσα Madeleine της Σουηδίας αναμένεται πως θα φέρουν εκείνη και τον σύζυγό της, Christopher O’ Neill, στην Ελλάδα και στον γάμο. Και αυτό γιατί τα δύο ζευγάρια έχουν φιλικές σχέσεις και δεύτερον γιατί η σουηδέζα πριγκίπισσα με τον χρηματιστή σύζυγο μένουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη, όπου και τους έχουν επισκεφθεί η Θεοδώρα με τον Μάθιου. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, και το ενδεχόμενο να παρευρεθούν στη γαμήλια τελετή η Victoria της Σουηδίας με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Daniel, ή ο πρίγκιπας Carl Philip της Σουηδίας με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Σοφία.

Αν και η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας ήταν από τους πρώτους που παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία του βασιλιά Κωνσταντίνου, κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει αν θα παραστεί. Σε αντίθεση με τους επονομαζόμενους «Hanovers Brothers» πρίγκιπες, Ernst August Junior και Christian, που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα φτάσουν για τον γάμο. Μιας και έχουν πολύ καλές σχέσεις με τα εξαδέλφια τους, ανάμεσα σε αυτά και με τη Θεοδώρα.

Αναμένεται επίσης να δούμε αν οι πρίγκιπες Napoleon του Μονφόρ, Amendeo του Βελγίου και αρχιδούκας της Αυστρίας και Χουσεΐν της Ιορδανίας θα παραστούν, όπως είχε συμβεί στον γάμο του Φιλίππου με τη Νίνα Φλορ. Ενώ θεωρείται δεδομένη η παρουσία της Μαργαρίτας της Ρουμανίας, καθότι ο πατέρας της ήταν και αυτός νονός της Θεοδώρας.

Η πολύ καλή φιλική σχέση της Άννας-Μαρίας με την πρώην αυτοκράτειρα της Περσίας, καθότι Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία έκαναν πολύ παρέα στο Σαιν Μόριτζ με τον Σάχη και τη Φαράχ, ενδέχεται να φέρει για άλλη μια φορά τη Σαχμπανού στην Ελλάδα. Άλλωστε η Φαράχ Ντύμπα ήρθε και απαίτησε φόρο τιμής στην κηδεία του Κωνσταντίνου. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη μεγάλη δούκισσα, Μαρία Βλαδιμήροβνα, της Ρωσίας, που ο εκλιπών τελευταίος έλληνας βασιλιάς ήταν νονός του μοναχογιού της, Γεώργιου Μιχαήλοβιτς Ρομανόφ.

Η μεγαλύτερη απουσία
Φυσικά, η μεγαλύτερη απουσία για τη Θεοδώρα θα είναι η απουσία του πατέρα της. Και αν και έχει γίνει γνωστό πως ο μεγαλύτερος αδερφός της, Παύλος, θα τη συνοδεύσει στην εκκλησία, τις τελευταίες ώρες γίνεται και μια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της μητέρας της, Άννας-Μαρίας, πέραν του σχεδιασμού του γάμου. Αναφορικά με παρελθοντικές δηλώσεις της στις οποίες μεταξύ άλλων είχε αναφέρει πως εκείνη και ο Κωνσταντίνος ήταν ένα. Βάσει λοιπόν αυτού πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως θα μπορούσε και εκείνη να συνοδεύσει την κόρη της μαζί με τον Παύλο. Από την άλλη, όταν ο Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την Άννα-Μαρία το 1964, η βασίλισσα μητέρα, Φρειδερίκη, ήταν αυτή που άλλαξε τα δαχτυλίδια και τις κορόνες στον γάμο. Οπότε δεν αποκλείεται να συμβεί και τώρα κάτι αντίστοιχο!

Πηγή: newsbeast.gr