Καιρός: Μας τα «μουσκεύει» από την Κυριακή, έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον καιρό τις επόμενες μέρες.

καιρός

Με φθινοπωρινό καιρό, θα μας αποχαιρετίσει τελικά ο Σεπτέμβριος, παρά τις καλοκαιρινές μέρες που διανύουμε.

Καιρός: Παραμένει το καλοκαίρι… πότε θα φθινοπωριάσει, η πρόγνωση για την Πάτρα

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το μεσημέρι της Κυριακής «θα λάβει χώρα μια βίαιη σύγκρουση θερμών και πιο ψυχρών αερίων μαζών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προς τα βόρεια».

«Οι βορειοδυτικοί άνεμοι ενισχύονται σημαντικά και τον υδράργυρο να πέφτει κατακόρυφα για να προσεγγίσει τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ή και να βρεθεί και λίγο πιο κάτω», καταλήγει.


Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένονται από την Κυριακή και έπειτα, σύμφωνα με την νεότερη πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια.

Όπως αρκετοί ειδικοί έχουν επισημάνει την καλοκαιρία των ημερών που διανύουμε, από την Κυριακή και έπειτα διαδέχονται η πτώση του υδραργύρου αλλά και τα έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές. Όπως ακριβώς επισημαίνει και ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ακολουθούν τέσσερις ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κάτι που από την Κυριακή αλλάζει.

«Ακολουθούν τέσσερις ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή Θερμοκρασίες .Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα , κεντρική Μακεδονία). Δεδομένου ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κοντά στους 26 βαθμούς οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ακόμα και για βουτιές», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

«Να σημειώσω ότι από το βράδυ της Κυριακής ενισχύονται σταδιακά οι βοριάδες με αποτέλεσμα τη Δευτέρα και την Τρίτη να πέσει αισθητά η θερμοκρασία από βορρά προς νότο (6-7 βαθμούς) !Στην συνέχεια ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος και σταθεροποιείται , με τις βροχές όμως να είναι πολύ λίγες», συνεχίζει.

«Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Επίσης σύμφωνα με μελέτες , οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν τις ιώσεις», καταλήγει.

 

 

Διαβάστε επίσης

Μαρινέλλα: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μεγάλης τραγουδίστριας, δεύτερο κρίσιμο 24ωρο, τι λένε οι γιατροί

Αχαΐα – Φιλόλογος στην «Π»: «Κάνω τον σταυρό μου μην εντοπίσω μαθητή με κινητό και βρεθώ κατηγορούμενη σε τηλεοπτικό παράθυρο»!

Τα υδροπλάνα επιστρέφουν στο λιμάνι της Πάτρας – Δοκιμαστική πτήση την Παρασκευή

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για Τουρκία: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τι είπε για το Κυπριακό

Σχολεία: Γιατί σήμερα δεν έχουν μάθημα

Δήμος Αιγιαλείας: Το πρόβλημα υγείας και η «αποχώρηση» Καλογερόπουλου

Πάτρα: Σύλληψη μαθητριών Γυμνασίου για «συμπλοκή» εντός σχολείου

Πάτρα: «Παιδί θαύμα» ο Γιάννης από τα Καμίνια – Πήρε πτυχίο αγγλικών στην Πέμπτη Δημοτικού!