Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) το μεσημέρι του Σαββάτου (28.9.24) ότι ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό.

χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της τον θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) το μεσημέρι του Σαββάτου (28.9.24) ότι ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό.

ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προχώρησε σε δήλωση, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στον ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης που υποστηρίζεται και εξοπλίζεται από την Τεχεράνη εδώ και χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στο Ιράν με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί τόπου.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ καταδίκασε τη δολοφονία «του ανυπεράσπιστου λαού του Λιβάνου λέγοντας ότι «αποδείχθηκε η κοντόφθαλμη και ανόητη πολιτική των ηγετών του Ισραήλ».

«Οι Ισραηλινοί εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί για να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στα προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο», υποστήριξε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν και πρόσθεσε: «Όλες οι αντιστασιακές δυνάμεις στην περιοχή υποστηρίζουν και στέκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ».

Προέτρεψε επίσης όλους τους μουσουλμάνους να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ και να τους υποστηρίξουν στην «αντιμετώπιση του σφετεριστικού και καταπιεστικού καθεστώτος».

«Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή», ισχυρίστηκε.

ΥΠΕΞ Γαλλίας: «Ο Χασάν Νασράλα έχει όντως πεθάνει»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο Χασάν Νασράλα, είναι όντως νεκρός, μετά τη δήλωση του Ισραήλ ότι τον σκότωσε χθες, Παρασκευή.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για την κατάσταση του Νασράλα, ηγέτη της επί 32 χρόνια.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο Χασάν Νασράλα, γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, έχει όντως πεθάνει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.