Σε επιφυλακή για την Αιγείρα Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία Αιγιαλείας

Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία στην Αχαΐα, υπό το φόβο επέκτασης της πυρκαγιάς του Ξυλοκάστρου.

επιφυλακή

Σε «εμπόλεμη» επιφυλακή ήταν μέχρι αργά χθες το βράδυ Κυριακή 29/09/2024  Κορινθία (στο φουλ) και Αιγιάλεια.

Πυρκαγιά Ξυλόκαστρο: Εντοπίστηκαν απανθρακωμένες σοροί ΒΙΝΤΕΟ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση (πευκοδάσος) στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, στη θέση Ψιλή Ράχη, είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και γι’ αυτό άλλωστε χρειάστηκε η συμβολή και πυροσβεστικών δυνάμεων από Αίγιο, Πάτρα, Κόρινθο.

Το βράδυ, λόγω του μαϊστρου, η φωτιά κατευθυνόταν προς Κιάτο και Δερβένι, αλλά η επιφυλακή ήταν αυξημένη. Πυροσβεστική Αιγίου, Πολιτική Προστασία και εθελοντές ήταν επί ποδός πολέμου όλο το βράδυ στην περιοχή της Αιγείρας.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύσκολο το βράδυ, συνεχή μηνύματα 112, κάηκε πυροσβεστικό όχημα, ορατές οι φλόγες από Ακράτα και Αίγιο ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΚΡΑΤΑ

Ορατή η φωτιά στο ξυλόκαστρο από την Ακράτα

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιάλειας Δημ. Φιλιππάτος τόνισε το βράδυ στην «Πελοπόννησο»: «Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλο. Για την ώρα, η φωτιά είναι έξω από τα όρια της Αχαϊας, και ειδικότερα της Αιγείρας που είναι το πλησιέστερο μέρος, αλλά παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή, υπό τις οδηγίες του διοικητή του τμήματος της Ακράτας κ. Ζαφειρόπουλου».

Μέχρι αργά, επιχειρούσαν 134 πυροσβέστες με 34 οχήματα και 6 ομάδες δασοκομάντος, ενώ μέχρι το απόγευμα σημαντική ήταν η συνδρομή από εναέρια μέσα, με 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Φιλιππάτου, μηχανήματα του δήμου Αιγιαλείας προχώρησαν σε καθαρισμούς και χάραξη νέων αντιπυρικών ζωνών, ενώ συνδράμοντας και στις Πυροσβεστικές δυνάμεις από Αίγιο και Ακράτα, η ομάδα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου προχώρησε στη διάνοιξη ευρείας αντιπυρικής ζώνης σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσβησε κάθε ελπίδα για τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο

Πυρκαγιά Ξυλόκαστρο: Εντοπίστηκαν απανθρακωμένες σοροί ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός: Με ισχυρούς ανέμους και βροχές μας αποχαιρετά ο Σεπτέμβρης, πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα, η πρόγνωση για την Πάτρα

Το Λιμενικό διέσωσε 52 μετανάστες στη Ζάκυνθο – 13 γυναίκες και παιδιά – Μεταφέρθηκαν στην Πάτρα

Πάτρα: Εκεί ξεκίνησε η φωτιά στο Γηροκομειό – Η Πυροσβεστική βρήκε το σημείο «μηδέν»

Δούκας από Πάτρα: «Η ελπίδα θα νικήσει γιατί είμαστε όλοι μαζί» ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ