Πυρκαγιά Ξυλόκαστρο: Καταστροφικό το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, η έκταση του μετώπου, διάσπαρτες οι εστίες ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Φονικό το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας στην Κορινθία. Στους δύο αγνούμενους άνδρες, 35 και 40 ετών, ανήκουν οι σοροί που εντοπίστηκαν. Ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου. Κλειστά τα σχολεία του δήμου λόγω της φωτιάς.

Ξυλόκαστρο

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της πυρκαγιάς στην Κορινθία.  Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε 15 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας  δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις από το μεσημέρι της Κυριακής 29/9, ενώ χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει το Forecast Weather Greece δείχνοντας την έκταση του πύρινου μετώπου.

Στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και εποχικοί πυροσβέστες.

 

Πυρκαγιά Ξυλόκαστρο: Εντοπίστηκαν απανθρακωμένες σοροί ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκαν δύο απανθρακωμένα πτώματα σε δασική έκταση από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι χάθηκαν στην Άνω Πιτσά του Ξυλόκαστρου και θεωρούνταν αγνοούμενοι από χθες το βράδυ, ενώ η φωτιά είχε περικυκλώσει την περιοχή.

Στις 05:07 τα ξημερώματα της Δευτέρας ηχήσε πάλι το 112 αυτή τη φορά καλώντας τους κατοίκους της περιοχής στον Πύργο Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Αρκετά σπίτια έχουν γίνει στάχτη .

Ξυλόκαστρο: Κλειστά τα σχολεία λόγω της φωτιάς

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα (30.9) όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από τη φωτιά», στην περιοχή των Ροζενών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στις 10: 51 το πρωί και έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς επεκτάθηκε σε μεγάλη περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά καίει πυκνόφυτη βλάστηση, ενώ το δύσβατο της περιοχής καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 

 

Διαβάστε επίσης

Εσβησε κάθε ελπίδα για τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο

Μαρινέλλα: Ψήγματα αισιοδοξίας, ποια η κατάσταση της υγείας της μετά από 4 μέρες νοσηλείας

Το Λιμενικό διέσωσε 52 μετανάστες στη Ζάκυνθο – 13 γυναίκες και παιδιά – Μεταφέρθηκαν στην Πάτρα

Πάτρα: Εκεί ξεκίνησε η φωτιά στο Γηροκομειό – Η Πυροσβεστική βρήκε το σημείο «μηδέν»

Δούκας από Πάτρα: «Η ελπίδα θα νικήσει γιατί είμαστε όλοι μαζί» ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

H UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών στο Formula Student Festival – ΦΩΤΟ

10 ταινίες για τα βράδια του Φθινοπώρου!