Τάτσης: «Πολλές ευκαιρίες, δίκαιη η νίκη μας»

Ο έμπειρος τεχνικός για το πρώτο «τρίποντο» της Παναχαϊκής, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης Β,  στο πρωτάθλημα της Super League 2 και τη συνέχεια

Τάτσης

«Ήταν το δεύτερο παιχνίδι μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας. Τελείωσε δίκαια με νίκη της ομάδας μας, όπως δίκαια είχαμε επικρατήσει και την περασμένη Τετάρτη στα Γιάννινα. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα δεν θα απένειμε δικαιοσύνη».

Αυτά τόνισε ο προπονητής της Παναχαϊκής, Γιάννης Τάτσης μετά τον χθεσινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης Β’ και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι προς το τέλος αγχωθήκαμε κιόλας. Ο λόγος είναι ότι δεν κλειδώσαμε το παιχνίδι με ένα 2-0 ή 3-0, ίσως και παραπάνω από τις ευκαιρίες που κάναμε. Είναι από τα παιχνίδια που είσαι το φαβορί.

Πρέπει να είσαι προσεχτικός. Προηγηθήκαμε, δεν το τελειώσαμε, αλλά το διαχειριστήκαμε. Σαν γενικό συμπέρασμα εκτός του σκορ είναι ήταν ένα ματς στο οποίο σιγά-σιγά και όσο περνούσε ο καιρός κάναμε φάσεις, φτάνοντας πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία. Αυτό που έλειπε σχεδόν και στα δύο ημίχρονα με τον Αστέρα Τρίπολης Β και ειδικά στο πρώτο ήταν μία καλή τελική πάσα, ένα πλασέ στο αντίπαλο τέρμα. Ενα σουτ ειδικότερα από την πλευρά του Τραορέ που μπήκε τουλάχιστον 10 φορές στην αντίπαλη περιοχή.

Όμως ΟΚ συνεχίζουμε, τελείωσε μια εβδομάδα απαιτητική. Θα ξεκουραστούμε τώρα λίγο και θα μπούμε σε μία εβδομάδα προπονήσεων για τους νεοφερμένους παίκτες και παράλληλα να συντηρήσουμε τους νεοφερμένους».

Σε ερώτηση για τα 16 κόρνερ (!) που κέρδισε η Παναχαϊκή, αλλά σε κανένα δεν απείλησε την εστία του Αστέρα Τρίπολης Β’ ο Γιάννης Τάτσης επισήμανε τα εξής: «Σε αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι θέμα ημέρας ή θέμα τύχης. Επαναλαμβάνω ότι η αλήθεια είναι ότι όσο περνούσε η ώρα φοβόμουν μήπως γίνει καμία στραβή. Πάντως στην επανάληψη είχαμε καλύτερες επαφές με τον Ντε Τομάς και τον Ρόβα, απλώς η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα».

ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ: «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Ο αμυντικός της Παναχαϊκής, Οδυσσέας Λυμπεράκης, από την πλευρά του υπογράμμισε τα εξής: «Το σημαντικό και αυτό που κρατάμε είναι ότι χτίζουμε νοοτροπία για την Παναχαϊκή, αυτό που της πρέπει. Για το όνομά της και την ιστορία της. Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι ότι έρχεται σιγά-σιγά και το καλό ποδόσφαιρο.

Βγαίνουν πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά δεν γίνονται όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Η δουλειά και η προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά είναι τεράστια. Αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη και με μεγαλύτερο σκορ. Ομως αυτό είναι δικό μας θέμα να το δουλέψουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέξουμε παιχνίδια. Κάθε ματς για εμάς είναι σαν τελικός. Πρέπει κάθε φορά να πηγαίνουμε για τη νίκη γιατί αυτό αρμόζει σε αυτή την ομάδα και αυτόν τον Οργανισμό.

Είμαστε ένα γκρουπ παιδιών που έχουμε γίνει μια οικογένεια. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και πολύ δεμένοι. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα με πολλή δουλειά και ταπεινότητα θα πάνε όλα καλά».

ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ: «ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 90 ΛΕΠΤΑ»

Ο Δομίνικος Προύντζος δήλωσε: «Αγωνίστηκα πέρυσι μόνο για 6 μήνες στην Παναχαϊκή, αλλά αγαπήθηκα πολύ από τον κόσμο και έκανα πολλούς φίλους. Αγαπώ πολύ τα παιδιά εδώ. Σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι ήταν δύσκολο εξ αρχής για εμάς απέναντι σε μια ομάδα που έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Προσπαθήσαμε, αλλά μετά την αποβολή το έργο μας έγινε πιο δύσκολο».