Αύξηση 14% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Αράξου – Οι αγορές που στήριξαν τον τουρισμό το καλοκαίρι

Συνολικά, στους τρείς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο αφίχθηκαν 50.745 επιβάτες εξωτερικού, έναντι 44.277 το τρίμηνο του καλοκαιριού του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, γεγονός που δείχνει μια σαφή ανοδική τάση.

κίνηση

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι για το αεροδρόμιο Αράξου, με την επιβατική κίνηση να παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 14% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2023.

Συνολικά, στους τρείς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο αφίχθηκαν 50.745 επιβάτες εξωτερικού, έναντι 44.277 το τρίμηνο του καλοκαιριού του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, γεγονός που δείχνει μια σαφή ανοδική τάση.

Τα στοιχεία αναμένεται να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, καθώς η περίοδος λειτουργιάς του αεροδρομίου για την υποδοχή επιβατών εξωτερικού, θα συνεχιστεί μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Οπότε μέχρι το τέλος της σεζόν, αναμένονται ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η επιβατική κίνηση στηρίζεται σταθερά από την αγορά της Γερμανίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας, ενώ σημαντική ώθηση έδωσαν φέτος το καλοκαίρι οι πτήσεις και η αυξημένη επιβατική κίνηση από Ρουμανία, η αύξηση των επιβατών από χώρες της Βαλτικής, όπως Λετονία και Λιθουανία, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η επανάληψη των πτήσεων από το Τελ Αβιβ του Ισραήλ, παρά την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Άνοδο 5% παρουσίασε η επιβατική κίνηση συνολικά στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) του 2024. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ (Ηράκλειο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Αστυπάλαια, Ιωάννινα, Χίος, Κοζάνη, Καστοριά, Κάρπαθος, Κύθηρα, Μήλος, Σκύρος, Νέα Αγχίαλος, Πάρος, Σύρος, Άραξος, Νάξος, Κάλυμνος, Ικαρία, Καστελόριζο, Κάσος, Λέρος, Σητεία), το σύνολο των επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) το καλοκαίρι του 2024 έφτασε τους 5.810.734 επιβάτες, έναντι 5.534.000 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) το καλοκαίρι του 2024 για τα 24 αεροδρόμια διαχείρισης ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 44.395 πτήσεις, έναντι 43.385 πτήσεων το καλοκαίρι του 2023.

Διαβάστε επίσης:

 

Δικαστική Αστυνομία Πάτρας: Άστεγη και άοπλη – Τι συμβαίνει

Θύμα βιασμού ο 5χρονος από την Αλεξανδρούπολη: Σοκαριστικές οι δηλώσεις του πατέρα ΒΙΝΤΕΟ

Εσβησε κάθε ελπίδα για τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο

Με 19.181 προσλήψεις τακτικού προσωπικού το 2025 ενισχύεται το Δημόσιο

Power Of Love: Της έκανε πρόταση γάμου ενώ εκείνη φοβόταν ότι θα τη χωρίσει! ΒΙΝΤΕΟ

Από Τρίτη η μείωση τελών διοδίων στο τμήμα Μαλιακός: Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου

Λήγει η προθεσμία IRIS: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο

Πορτοκαλί τιμολόγια: Πότε κάνουν πρεμιέρα οι χαμηλότερες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα