Πάτρα: Τα έθιμα του τρύγου για τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων ΦΩΤΟ

Αφιερωμένες στα έθιμα του Τρύγου, οι δράσεις γνωριμίας των παιδικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Λυκείου

Με επιτυχία και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 26 και 27/09/ 2024 οι δράσεις γνωριμίας των παιδικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αφιερωμένες στα Έθιμα του Τρύγου, προσδίδοντας δημιουργικότητα, ομαδικότητα και βιωματικότητα στην έναρξη του νέου διδακτικού έτους.

Στο πλαίσιο του δημιουργικού διημέρου, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τρόπο εύληπτο και παραστατικό με τις λαογραφικές παραμέτρους της αγροτικής οικονομίας του αμπελιού, διασκέδασαν με χορούς και τραγούδια του τρύγου, ταξίδεψαν νοερά με λαϊκά παραμύθια για το σταφύλι και το κρασί που αφηγήθηκε η υπεύθυνη του τμήματος λαϊκού παραμυθιού  Δήμητρα Νικολοπούλου και εκφράστηκαν καλλιτεχνικά με ομαδικές εικαστικές δημιουργίες με θέμα το αμπέλι που οργάνωσε η υπεύθυνη του Τμήματος Εικαστικών Μαρία Στεργιοπούλου.

Στόχος των προγραμματιζόμενων δράσεων είναι η εξοικείωση των παιδιών με τρόπο βιωματικό και δημιουργικό με πτυχές της λαϊκής παράδοσης που σχετίζονται με τη ζωή στη φύση και τον κύκλο του χρόνου.

«Σας περιμένουμε και φέτος να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να πούμε ιστορίες και να δημιουργήσουμε! Πάντα με αγάπη για το παιδί και την παράδοση!», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Τα παιδιά «μυούνται» στα έθιμα του τρύγου

 

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Τα παιδιά επλασαν μουστοκούλουρα

 

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Δράσεις με ζωγραφική για το αμπέλι

 

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών