Ουκρανία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από ρωσική επίθεση στη Χερσώνα

Τρεις γυναίκες και τέσσερις άνδρες έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή.

Ουκρανία

Τουλάχιστον 7 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικό χτύπημα σήμερα το πρωί κοντά σε αγορά στο κέντρο της Χερσώνας.

Της μεγαλούπολης της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία της περιοχής.

Επίθεση με θύματα στη Χερσώνα

Τρεις γυναίκες και τέσσερις άνδρες έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή, η οποία έγινε όπως φαίνεται με τη συνδρομή του πυροβολικού, διευκρίνισε η γενική εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, ενώ λίγο νωρίτερα ο περιφερειακός κυβερνήτης της Χερσώνας Ολεξάντρ Προκούντιν είχε ανακοινώσει σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε στη διάρκεια της νύχτας 29 από τα 32 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) που εξαπέλυσε η Ρωσία σε επίθεσή της.

Πρόσθεσε ότι τα ιρανικής κατασκευής drones καταρρίφθηκαν πάνω από περιοχές στην κεντρική, τη νότια και τη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ανασχηματισμός στο Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας

Παράλληλα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους τρεις αναπληρωτές υπουργούς του και τη γενική γραμματέα του υπουργείου του σε ανασχηματισμό, καθώς το Κίεβο αγωνίζεται να αποκρούσει τις δυνάμεις της Ρωσίας που εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από περίπου δυόμιση χρόνια.

Σύμφωνα με το iefimerida, ο Ρουστέμ Ουμέροφ διευκρίνισε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους τους αναπληρωτές υπουργούς του Στανισλάφ Χάιντερ, Ολεξάντρ Σέρχιι και Γιούριι Τζχίτζιρ, όπως και τη γενική γραμματέα του υπουργείου του Λιουντμίλα Νταράχαν.

“Έχω βάλει στόχο να ολοκληρώσω τη διαδικασία εκκαθάρισης του συστήματος προμηθειών σε στενή συνεργασία με τις αρχές επιβολής της τάξης και καταπολέμησης της διαφθοράς”, σημείωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ουμέροφ.

Νέοι διορισμοί θα ανακοινωθούν προσεχώς, πρόσθεσε.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την γραφειοκρατία και να καταπολεμήσουν τη διαφθορά εν μέσω της πλήρους κλίμακας επίθεσης της Ρωσίας.

 

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ – Πάτρα: Κινητοποίηση για φωτιά στο Παναχαϊκό, επιχειρεί ελικόπτερο

Αιγιάλεια: Πένθιμο κλίμα για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, το λιποθυμικό επεισόδιο στο Δημαρχείο και το μούδιασμα

Πάτρα: «Φράκαρε» το σύμπαν, κυκλοφοριακά προβλήματα σε Περιμετρική, Πανεπιστημίου και παραλιακή ΦΩΤΟ

Γιατί πήρε αυτές τις διαστάσεις η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο, οι τρεις παράγοντες εξάπλωσης

Καιρός: Πότε αναμένεται η νέα κακοκαιρία, τι προβληματίζει τους μετεωρολόγους