Πάτρα: Επιθεώρηση αρχηγού ΓΕΣ στο ΚΕΤΧ, τι ζητήθηκε και τι απάντησε

Δεσμεύσεις για το μέλλον της Μονάδας Τεχνικού στην Πάτρα, από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη. Δυσφορία συνδικαλιστών για τα…«θα» σε ζητήματα λειτουργίας του στρατοπέδου.

ΚΕΤΧ

Η ενημέρωση που έλαβε απογευματινές ώρες της Δευτέρας η διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) Πάτρας, ανέφερε άφιξη στις 8.30 το πρωί της Τρίτης, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) στη Μονάδα.

Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Σπουδών, υποστράτηγο Μιχάλη Πλούμη, πέρασε σχεδόν με δίωρη καθυστέρηση, την είσοδο του στρατοπέδου «Ανδρέας Μουζάκης», στα Σύνορα Πατρών. Εκτός από τις επαφές με τον διοικητή του ΚΕΤΧ, ταξίαρχο Γεώργιο Αλεξίου, ο αρχηγός ΓΕΣ, συναντήθηκε και με τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος Πολιτικού Προσωπικού – Γενικός Σύμβουλος Ομοσπονδίας ΠΟΕ- ΥΕΘΑ Απόστολος Κόγκας έθεσε επί τάπητος «φλέγοντα» ζητήματα που αποτελούν πάγια αιτήματα των συνδικαλιστών με βασικά τις άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτών, την αναβάθμιση και οικονομική ενίσχυση του στρατοπέδου, την άμεση απομάκρυνση του αμιάντου από τις σκεπές κτιρίων και την προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων και οχημάτων, απαραίτητα «εργαλεία» εκπαίδευσης.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΕΤΧ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Γεώργιος Κωστίδης με τον Μιχάλη Πλούμη, τον Γεώργιο Αλεξίου και Απόστολο Κόγκα

«Γνωρίζουμε πως το θέμα των προσλήψεων εκπαιδευτών, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του κ. Κωστίδη, ωστόσο μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καταθέσαμε την πρόταση τα κενά να καλυφθούν με τις μεταθέσεις υπαξιωματικών. Κάτι πρέπει να γίνει δεν πάει άλλο. Μαζί με τους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται χάνεται και η τεχνογνωσία» δήλωσε στην «Πελοπόννησο», ο κ. Κόγκας.

Οπως επισημάνθηκε, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη χρηματοδότησης του ΚΕΤΧ, καθώς, όπως τονίστηκε «από το 1955, δεν έχει πέσει ένα φράγκο στο στρατόπεδο. Ο,τι έχει γίνει και γίνεται είναι από φιλότιμο του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού».

Απευθυνόμενος στον αρχηγό ΓΕΣ, ο κ. Κόγκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αδιαφορία που επιδεικνύεται στα αλλεπάλληλα υπομνήματα που έχουν σταλεί στη πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για τη εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα της στρατιωτικής μονάδας στην Πάτρα.

Ο κ. Κόγκας κάλεσε τον κ. Κωστίδη «να ρίξει μια ματιά στο ΚΕΤΧ, που αποτελεί σημείο αναφοράς», επαναλαμβάνοντας πως, εκτός από πυλώνας εκπαίδευσης τεχνικού, διαθέτει ιστορία μισού και πλέον αιώνα.

«Το πονάμε το ΚΕΤΧ και αυτό συνεχώς υποβαθμίζεται. Θα πέσουν τα κτίρια, δεν είναι κρίμα να γυρίζουμε την πλάτη στο στρατόπεδο που έχει προσφέρει τόσο στην Πάτρα, αλλά και σε όλη τη Ελλάδα» είπε στον αρχηγό ΓΕΣ, με τον αντιστράτηγο Κωστίδη να δεσμεύεται πως θα εξετάσει προσωπικά τα αιτήματα, παραπέμποντας σε νεότερη ενημέρωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Πτώση άνδρα από μπαλκόνι

Πάτρα: Νέο περιστατικο με ξυλοδαρμό μαθητή

Ρεύμα: Τι θα πληρώσουν οι καταναλωτές τον Οκτώβριο, όλα τα τιμολόγια

Διεθνής ανησυχία στην αγορά πετρελαίου, άλμα έως και 5% στην τιμή

Πάτρα: Η «Π» αποκαλύπτει την έκθεση του «ΕΑΓΜΕ» για το Γηροκομείο

Πάτρα: Γκρεμίστηκε η προβλήτα στο Πόρτο Ρίο