Επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τον Λίβανο: Στην Βηρυτό το πρώτο C-130

Το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, που θα μεταφέρει τους πρώτους Έλληνες, κατευθύνεται προς τον Λίβανο.

Επιχείρηση

Επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο, βρίσκεται σε εξέλιξη, με βάση και την χθεσινή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων.

Το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, που θα μεταφέρει τους πρώτους Έλληνες, αναμένεται να προσγειωθεί στον Λίβανο γύρω στις 11 σήμερα το πρωί. Ο αριθμός των επιβαινόντων αναμένεται να είναι περί τους 60 με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το σχέδιο απεγκλωβισμού Ελλήνων, αυστηρά μέτρα και έλεγχοι παντού

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το μεταγωγικό αναμένεται να απογειωθεί γύρω στις 12:00 το μεσημέρι από τη Βηρυτό με πρώτο προορισμό την Κύπρο, απ’ όπου στη συνέχεια θα πετάξει για την ελληνική πρωτεύουσα. Έως αργά χθες το βράδυ τα αιτήματα των Ελλήνων που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα ήταν περίπου 50.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν συνομιλίας του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε ήδη από χθες Τετάρτη στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα μεταγωγικό C-130, ενώ ο κ. Δένδιας σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία έθεσαν σε ετοιμότητα ακόμα δύο μεταγωγικά εφόσον απαιτηθεί μαζικότερη μετακίνηση Ελλήνων από το Λίβανο.

ΕΥΠ: Σε επιφυλακή για «πέρασμα» τρομοκρατών και χτυπήματα στην χώρα 

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο. Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

 

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Η «Κασσάνδρα» προ των πυλών, ποιες περιοχές θα επηρεάσει, η πρόγνωση για σήμερα

Χαλάνδρι: Ξήλωσαν ΑΤΜ από σουπερμάρκετ, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Ξυλοδαρμός 14χρονης Γλυφάδα: Με όπλο και full face ανήλικη δράστιδα ΦΩΤΟ

Πάτρα: Βαρύς «πέλεκυς» για διακινητές ναρκωτικών, με κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Σουβλάκι: Το fast που έγινε «γκουρμέ» – Οι τιμές για καλαμάκι και πιτόγυρο στην Πάτρα, πού θα φτάσουν

Ενας Αιγύπτιος στην Πάτρα με μηνύματα, η εμπειρίας ζωής επιχειρηματία στην «Π»

Πάτρα: Απόκοσμη εικόνα στην Πλαζ -Αυτόπτης μάρτυρας της βύθισης της παραλίας στην «Π» ΦΩΤΟ