Η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται: Τι λέει ο Θανάσης Διαμαντόπουλος για την Αχαϊκή Τράπεζα

Τι αναφέρει ο πρ. πρόεδρος του Δικηγορικου Συλλόγου Πατρών

ΔΙΚΗ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Την παρέμβαση του έγκριτου νομικού, και εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη για το κλείσιμο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, προκάλεσαν οι παρεμβάσεις και τα σχόλια, εκ μέρους του Συλλόγου Μεριδιούχων, με αποκορύφωμα το κάλεσμα σε μέλη του να παραστούν στο ακροατήριο, όπως και έγινε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Διαμαντόπουλος με δήλωσή του στην «Πελοπόννησο» ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρώ μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Αχαϊκής Τράπεζας.

Δικαιοσύνη

Θανάσης Διαμαντόπουλος

Μέσω διαρροών, σχολιασμών δήθεν προβληματισμών, επιχειρείται συστηματικά, η διαστρέβλωση όσων διαδραματίζονται στο ακροατήριο.

Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι, μετά από τόσα χρόνια στα έδρανα των δικαστηρίων, μου προξένησε αλγεινή εντύπωση το κάλεσμα σε συγκέντρωση εντός του Δικαστικού Μεγάρου, και μάλιστα σε συγκεκριμένο όροφο, κατά την εκδίκαση υπόθεσης. Ειλικρινώς, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο.

Η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται, γνωρίζει καλά τον ρόλο της και την αποστολή της, και δεν της υποδεικνύεται από τρίτους που δεν μετέχουν καν στην εκδίκαση της υπόθεσης, το καθήκον της.

Με σεβασμό στο υπερασπιστικό μου καθήκον, καθόσον η εκδίκαση της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί, θεωρώ επιβεβλημένο να καταστούν γνωστά δύο τουλάχιστον στοιχεία που καταδείχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία:
1ον Ανώτερο στέλεχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κατέθεσε ότι η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα ήταν σε καλύτερη θέση από την τράπεζά του, αλλά και από συστημικές τράπεζες. Πλην όμως, αυτή (η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου) δεν έκλεισε ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ.

2ον Το κλείσιμο της ‘’Αχαϊκής’’, αλλά και των υπολοίπων συνεταιριστικών τραπεζών, είχε προαναγγελθεί προ δεκαμήνου, σε οικονομικές εφημερίδες στο City του Λονδίνου. Σαν να ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Αυτά προς το παρόν».