Αγρίνιο – Κακοκαιρία: Αγνοείται ένας 52χρονος – Κινητοποίηση για τον εντοπισμό του

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές της κακοκαιρίας στον Στράτο Αγρινίου – Αγνοείται ένας  52χρονος φύλακας σε λατομείο

Αγρίνιο Από τις έρευνες για τον αγνοούμενο 52χρονο (φωτό: sinidisi.gr)

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών είναι σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή βόρεια του Στράτου Αγρινίου.

Στις έρευνες συμμετέχουν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ και ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 9.00 για την εξαφάνιση του άνδρα.

Ο 52χρονος αγνοούμενος είναι φύλακας σε λατομείο και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις παρασύρθηκε από τα νερά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αυτοκίνητο του αγνοούμενου εντοπίστηκε σε λασπώδες σημείο, σήμερα Σάββατο (5/10), παρασυρμένο από χείμαρρο.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Στο ύψος της Στράτου, όπως και στο Ρίβιο, ο δρόμος έκλεισε από φερτά υλικά και μηχανήματα επιχειρούν να απομακρύνουν λάσπες και πέτρες.Έχουν πλημμυρίσει υπόγεια σπιτιών. Επίσης έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και σε ποιμνιοστάσια, σύμφωνα με το agriniopress.gr.

Αγρίνιο

Αντίστοιχη , αν όχι χειρότερη, είναι η εικόνα και στο Ρίβιο του δήμου Ξηρομέρου, όπου το ρέμα της περιοχής «έσπασε», κατεβάζοντας φερτά υλικά, λάσπες, πέτρες και κορμούς από δέντρα.

Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου Ξηρομέρου εργάζονται από της πρωινές ώρες προς αποκατάσταση των ζημιών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, του Αντιδημάρχου Γιάννη Φλωρόπουλου και τού πρόεδρου τ.κ Παπαδάτου Αποστόλη Γαλαζούλα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας με την συνδρομή ιδιωτών επιχειρούν.