Γηροκομειό: Η «Π» παρουσιάζει τα έργα που θα γίνουν, συντονισμός υπηρεσιών για να θωρακιστεί η περιοχή πριν το χειμώνα

Η χθεσινή σύσκεψη εμπλεκομένων για τις εργασίες στο Γηροκομειό υπό τον αντιπεριφερειάρχη Φ.Ζαΐμη

Φωτιά στην Πάτρα: Η επόμενη μέρα στα καμένα

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνεχίζονται οι εργασίες θωράκισης του πυρόπληκτου Γηροκομειού της Πάτρας , με το «στοίχημα» των εμπλεκομένων να είναι, το μεγαλύτερο μέρος να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Χθες, έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Δήμο και το Δασαρχείο Πατρών, συζητώντας το πόρισμα της Εθνικής Αρχης Γεωλογικών Μεταλλευυτικών Ερτευνών, αλλά και την επίσπευση των εργασιών, που πρέπει να γίνουν με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και Πολιτικής Προστασίας, έλαβαν μέρος ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πατρέων Μιχάλης Αναστασίου, ο δασάρχης Πατρών Σταύρος Βαρβατσούλης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νίκος Γυφτάκης και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας Βασίλης Κούτρας, όπου έγινε καταμερισμός των εργασιών, με στόχο να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» οι εργασίες, που έχουν ανατεθεί, ανά φορέα, είναι οι εξής:

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στο ρέμα, κοντά στη Δομή «Μέριμνα» και οριοθέτηση με βάση τη μελέτη που θα ολοκληρωθεί. Ακόμα, καθαρισμοί, όπου χρειαστεί.
  • ΔΗΜΟΣ: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κοντά στην οδό Υπαπαντής και κράσπεδου στην οδό Ερυθρού Σταυρού, που είναι ήδη έτοιμο.
  • ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ: Κόψιμο και απομάκρυνση καμένων δέντρων από το Αλσος, χωρίς όμως δέσμευση για ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Μετά τη σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, τόνισε πως «ο κάθε φορέας οφείλει να δράσει άμεσα, με σωστό σχεδιασμό και προτεραιοποίηση έργων έτσι ώστε να είναι η περιοχή όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη ενόψει χειμώνα και να μειωθεί ο κίνδυνος σε ακραία καιρικά φαινόμενα. με έργα ανάσχεσης πλημμυρικών ροών και συγκράτησης υδάτων»

Στο μεταξύ, στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με κατοίκους και εκπροσώπους του Συλλόγου «Παναγία Γρηροκομίτισσα», όπου θα ενημερωθούν για την Εκθεση τιυ ΕΑΓΜΕ και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.