Η Αχαΐα-Αναπτυξιακή στο 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωπάρκων στην Ισλανδία

Για τη διατοπική συνεργασία των Γεωπάρκων UNESCO του προγράμματος CLLD/LEADER

Αχαΐα

Το 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωπάρκων πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 2-4 Οκτωβρίου 2024, στην περιοχή Reykjanesbær στην Ισλανδία και υπολογίζεται να συμμετείχαν – με φυσική παρουσία –  γύρω στα 600 άτομα! Μέσω αυτής της ιδιαίτερης εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν μια μοναδική ευκαιρία να δικτυωθούν με επαγγελματίες και ειδικούς από τα Γεωπάρκα σε όλη την Ευρώπη (αλλά και παγκόσμια), να μοιραστούν γνώσεις, να μάθουν καλές πρακτικές αξιοποίησης των γεωπάρκων και ανάδειξης του γεωτουρισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, στο συνεδριακό κέντρο Hljómahöll, διεξήχθησαν  παρουσιάσεις, εκθέσεις αφισών και εργαστήρια (workshops),  ενώ την τελευταία μέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγραμματισμένα επιτόπια ταξίδια (field trips)  στο Γεωπάρκο Reykjanes, και να δουν από κοντά περιοχές ηφαιστείων, φάρους, ιαματικές πηγές, εγκαταστάσεις ενέργειας, κτλ

Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., ως συντονιστής εταίρος της συνεργασίας «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ UNESCO» του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020», συμμετείχε στις εργασίες, παρουσιάζοντας στο συνέδριο την εν λόγω διατοπική συνεργασία, στο πλαίσιο ενότητας για το Γεωτουρισμό, αλλά και με έντυπο υλικό, στο χώρο της έκθεσης,  από την περιοχή του «Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Χελμού-Βουραϊκού».

Από την  ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. συμμετείχαν οι: κα Ηρώ Τσιμπρή – Γεν. Δ/ντρια και Συντονίστρια του προγράμματος CLLD/LEADER 2024-2020 και η κα Έλενα Λαμπροπούλου – υπεύθυνη συνεργασιών, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εταίρων συνεργασίας, από: ΟΤΔ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ και ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ.

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε και διοργανώθηκε από το παγκόσμιο γεωπάρκο Reykjanes UNESCO.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του συνεδρίου: https://www.egn2024.is