Σκυλακάκης για ρεύμα: Τέλος το νυχτερινό, τι σχεδιάζεται από το υπουργείο

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης για τις τιμές στο ρεύμα και τις αλλαγές που σχεδιάζονται στα τιμολόγια.

Σκυλακάκης

Για δύο σημαντικές αλλαγές στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στο Action24, αναφερόμενος στις τιμές του ρεύματος. Όπως σημείωσε, οι τιμές του ρεύματος έχουν μειωθεί κατά τις πρώτες 10 μέρες του Οκτωβρίου, καθώς έχει παρέλθει η περίοδος υψηλής ζήτησης.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιοι θα «δουν» ενισχύσεις στους λογαριασμούς του Οκτωβρίου

Αναφερόμενος στις δύο σημαντικές αλλαγές που θα προκύψουν, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η πρώτη αφορά την εισαγωγή ενός δυναμικού τιμολογίου, το πορτοκαλί, το οποίο θα ισχύσει αρχικά για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι τα πράσινα τιμολόγια θα λήξουν ως θεσμική ρύθμιση στο τέλος του χρόνου, και οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν ένα νέο «χρωματιστό» τιμολόγιο ρεύματος από εκεί και πέρα.

Και η δεύτερη αλλαγή είναι «ότι θα περάσουμε από το νυχτερινό τιμολόγιο σε ένα διζωνικό ρεύμα. Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή έχει μείνει ένα «απομεινάρι» φθηνού ρεύματος. «Το νυχτερινό ρεύμα χορηγούνταν από την τότε ΔΕΗ τις νυχτερινές ώρες που δεν υπήρχε ζήτηση. Πλέον με τις ΑΠΕ, το φθηνό ρεύμα το έχουμε το μεσημέρι όταν λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά και τα Σαββατοκύριακα, προπαντώς οι Κυριακές. Έχει λοιπόν νόημα να μετακινήσουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει η φθηνή τιμή, για να είναι χαμηλότερα τα τιμολόγια που θα μπορούν να δίνουν οι πάροχοι» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι «θα πάμε σε δύο ζώνες, η μία ζώνη θα είναι τις μεσημεριανές ώρες (10 το πρωί με 3 μμ) και όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτή η ζώνη μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πιθανό να την εισάγουμε» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.




 

Διαβάστε επίσης

Μίμης Πλέσσας στην «Π»: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με πολέμησαν…», σήμερα η κηδεία του

Καφές: Ποιο είδος «καίει» την τσέπη μας, οι τιμές στην Πάτρα

Κοινό Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών το 2025, η πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Copernicus: Ο Σεπτέμβριος ο δεύτερος θερμότερος μήνας στα χρονικά!

Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ για την εξέλιξη του τυφώνα «Μίλτον», μαζική εκκένωση πόλεων στη Φλόριντα

Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου, αναβολή επίσκεψης του Ισραηλινού υπ. Αμυνας στις ΗΠΑ

Πάτρα: Συνελήφθη 17χρονος, μήνυση από Διευθύντρια Λυκείου

Πάτρα – Αγιος Βασίλειος: Τροχαίο με εγκατάλειψη – Χτυπημένος ανήλικος φώναζε βοήθεια – Τι ζητά ο πατέρας μέσω της «Π» ΦΩΤΟ

Πάτρα: «Γολγοθάς» για τον τραυματία δασοκομάντο, ποια είναι η κατάσταση της υγείας του ΒΙΝΤΕΟ