Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι πήγε στη Γάζα: Τα ΜΜΕ ψάχνουν πότε το έκανε

«Έχω πάει στη Γάζα και είναι δύσκολα».

Trump

Αντικείμενο έρευνας ο ισχυρισμός του Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό περί επίσκεψής του στη Γάζα.

«Έχω πάει εκεί και είναι δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανούς. «Είναι ένα σκληρό μέρος με όλες τις επιθέσεις και τα μπρος-πίσω που συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια» πρόσθεσε ο Τραμπ.

Μεγάλα αμερικανικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, της Washington Post και του CNN, προχώρησαν σε έρευνα για να διαπιστώσουν αν στέκει ο ισχυρισμός του Τραμπ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει καμία καταγραφή τέτοιου ταξιδιού.

Οι Times of Israel έχουν αναφέρει στο παρελθόν ότι ο Τραμπ δεν είχε επισκεφθεί ποτέ το Ισραήλ πριν από την προεδρία του και τα δημόσια αρχεία δείχνουν, επίσης, ότι δεν βρέθηκε ποτέ στη Γάζα ως πρόεδρος.

Κάμαλα Χάρις: Ήπιε μπύρα σε εκπομπή και δήλωσε πως θα επιστρέψει το αλκοόλ στον Λευκό Οίκο ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το protothema, μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε, η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Καρολίν Λέβιτ υποχρεώθηκε να… δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως «ο πρόεδρος Τραμπ έχει βρεθεί στη Γάζα στο παρελθόν και πάντα εργαζόταν για να διασφαλίσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή», αρνούμενη, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον ισχυρισμό τουμ Τραμπ.

Και οι New York Times επικαλέστηκαν έναν αξιωματούχο της εκστρατείας, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, κάνοντας έναν διαφορετικό ισχυρισμό: ότι ο Τραμπ έχει πάει στο Ισραήλ και ότι «η Γάζα βρίσκεται στο Ισραήλ», ατάκα που, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ «αδειάζει» το Νοσοκομείο Αιγίου για το 20ευρο που ζητήθηκε από Πυροσβέστη

Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ για την εξέλιξη του τυφώνα «Μίλτον», μαζική εκκένωση πόλεων στη Φλόριντα

Καφές: Ποιο είδος «καίει» την τσέπη μας, οι τιμές στην Πάτρα

Καιρός: Συνεχίζεται το «καλοκαίρι», πότε αναμένεται μεταβολή, η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή 12/10

Κοινό Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών το 2025, η πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου