Νέα Δημοκρατία: Ανοιξε γαλάζιο «ρήγμα»; – «Γαλάζια» στελέχη στην «Π» για το εσωτερικό ζήτημα

«Βαρύς» απόηχος από το ηχηρό μήνυμα Καραμανλή – Σαμαρά στην επέτειο της Νέας Δημοκρατίας

Δημοκρατία

Η ΝΔ γιόρτασε τα 50 χρόνια ζωής με εκδήλωση στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης. Ο πρόλογός μας θα ταίριαζε κάλλιστα με τον αντίστοιχο στις περιπέτειες του Αστερίξ. «Ολη η ΝΔ ήταν εκεί. Ολη;». Η απάντηση: «Οχι. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς απουσίαζαν, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη». Το ότι υπάρχει, πλέον, εσωτερικό θέμα στη ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Αυτό το αποτύπωσαν κι άλλες τρανταχτές απουσίες, στελεχών, πρ. υπουργών που ανήκουν στα «στρατόπεδα» Καραμανλή και Σαμαρά.

Οι δύο πρ.πρωθυπουργοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για τη στάση, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και απομένει να δούμε μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν, τουλάχιστον μέχρι να ανοίξει η συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η «Πελοπόννησος» ζήτησε την άποψη: του κομματικού στελέχους Ακριβής Χάραρη, του πρ. προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας Θρασύβουλου Μαυρομμάτη και των μελών της Οργάνωσης Ανδρέα Νικολάου και Βασίλη Χρυσαΐτη.

Ακριβή Χάραρη: «Εχουν τιμηθεί επανηλειμένως»

Δημοκρατία«Ηταν μια γιορτή της Νέας Δημοκρατίας και όφειλαν, στο πλαίσιο του εφικτού, να είναι εκεί όλοι, πόσω μάλλον οι δυο πρώην πρωθυπουργοί. Ο,τι και αν ακούγεται δεξιά και αριστερά, η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του κυρίου Καραμανλή και του κυρίου Σαμαρά έχουν τιμηθεί επανειλημμένως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατέχοντας υψηλόβαθμες κυβερνητικές και άλλες θέσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τα δικά του κριτήρια και κάνει πάντα το καλύτερο για τη χώρα. Δεν πρέπει να μπαίνει ως γνώμονας το ”εγώ”. Η κατάντια της χώρας είναι το ”εγώ” του καθενός».

 

Ανδρέας Νικολάου: «Οχι ένα πολιτικό τερτίπι»

Δημοκρατία «Καταρχήν, συμφωνώ και εγώ με την άποψη ότι οι δυο πρώην πρωθυπουργοί δικαιούνται να εκφράζουν ανοικτά τη γνώμη τους στο δημόσιο διάλογο και να κάνουν την κριτική τους, καθώς κυβέρνησαν την Ελλάδα σε κομβικές περιόδους και γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τόσο τα εσωτερικά, όσο και τα διεθνή θέματα. Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής, η πρόσκληση σε Καραμανλή και Σαμαρά έπρεπε να είχε γίνει όταν εξέφρασαν τη διαφοροποίησή τους και όχι να είναι ένα πολιτικό τερτίπι. Αυτή είναι η γνώμη μου».

 

 

Θρασύβουλος Μαυρομμάτης: «Ήταν ωσεί παρόντες»

Δημοκρατία«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Για εμένα προσωπικά, πάντως, ήταν σαν να είναι εκεί. Πάντα είναι εκεί. Πάντα είναι παρόντες και ενδιαφέρονται και για τη Νέα Δημοκρατία και για τη χώρα. Τώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε τελούν υπό διάλυση είτε παραμένουν πολύ χαμηλά σε εκλογικό και δημοσκοπικό ποσοστό, κάποιοι επιχειρούν να αναδείξουν παρατράγουδα εκεί που δεν υπάρχουν. Δηλαδή επειδή οι ”11” υπογράψανε ένα κείμενο, ξαφνικά υπάρχει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία; Να είμαστε σοβαροί. Για εμένα και ο Σαμαράς και ο Καραμανλής ήταν ωσεί παρόντες».

Βασίλης Χρυσαΐτη: «Για τα μάτια του κόσμου»

Δημοκρατία«Oταν θες να τιμήσεις δύο τόσο σημαντικούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, κάνεις εκδήλωση και όχι πάρτι. Με εκδήλωση τιμάς τους αγνούς αγωνιστές. Το πάρτι είναι για τα ματιά του κόσμου, για να περνάει χαλαρά η νεολαία. Ο Σαμαράς είχε τιμήσει με εκδήλωση τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στη συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής της παράταξης. Αλήθεια θα πήγαιναν δύο πρώην πρωθυπουργοί να χειροκροτήσουν τον νυν σε ένα πάρτι, χωρίς να τους επιτραπεί να κάνουν τοποθέτηση; Ξεχάσαμε τους 1.000.000 χαμένους ψηφοφόρους μέσα σε έναν χρόνο; Αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν;».

 

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Ξυλοδαρμός υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ από εξαγριωμένους!

Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ για την εξέλιξη του τυφώνα «Μίλτον», μαζική εκκένωση πόλεων στη Φλόριντα

Έγκλημα στην Κυψέλη: «Το θύμα ενοχλούσε διαρκώς τα παιδιά που είχε βιάσει πριν χρόνια» ΒΙΝΤΕΟ

Ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ «αδειάζει» το Νοσοκομείο Αιγίου για το 20ευρο που ζητήθηκε από Πυροσβέστη

Καίτη Γκρέυ: Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ΒΙΝΤΕΟ