Νετανιάχου: Ενέκρινε και μετά ανέβαλε το ταξίδι του Γκαλάντ στις ΗΠΑ

«Ο υπουργός Άμυνας είναι εκπρόσωπος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού», συνεχίζει η ίδια ενημέρωση και προσθέτει πως «κάθε επίσημο ταξίδι πραγματοποιείται μόνο μετά από επίσημη έγκριση».

Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός υπουργός μίλησε Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ αναφορικά με το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τον «πάγο» στον οποίο το έβαλε ο Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Γκαλάντ, ξεκαθάρισε πως ο Νετανιάχου το είχε εγκρίνει, πριν τελικά το αναβάλει, κάτι που η πλευρά του Ισραηλινού πρωθυπουργού διαψεύδει.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο [Αμερικανός] υπουργός Άμυνας [Λόιντ] Όστιν προσκάλεσε τον υπουργό Άμυνας για μια επαγγελματική επίσκεψη στις ΗΠΑ», ανέφερε το γραφείο του Γκαλάντ, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να απαντήσει στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν την περασμένη εβδομάδα. «Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την πρόσκληση και οι δύο συμφώνησαν ότι (ο Γκαλάντ) θα πετούσε την Τρίτη το βράδυ, αφού είχαν προηγηθεί συναντήσεις ασφαλείας».

Το γραφείο του Γκαλάντ πρόσθεσε ότι κατόπιν αιτήματος του Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας «ανέβαλε το ταξίδι του χθες το βράδυ μέχρι να ολοκληρωθεί η διπλωματική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ».

«Ο υπουργός Άμυνας είναι εκπρόσωπος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού», συνεχίζει η ίδια ενημέρωση και προσθέτει πως «κάθε επίσημο ταξίδι πραγματοποιείται μόνο μετά από επίσημη έγκριση».

Σύμφωνα με το protothema, αξιωματούχοι προσκείμενοι στον Νετανιάχου απάντησαν στα παραπάνω, τονίζοντας ότι ο Νετανιάχου δεν ακύρωσε κανένα ταξίδι, αφού δεν το ενέκρινε ποτέ, αναφέρει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας «Kan». «Ο υπουργός Γκαλάντ επέλεξε να πετάξει με δική του πρωτοβουλία», είπαν χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Ξυλοδαρμός υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ από εξαγριωμένους!

Η Πάτρα χάνει Ινδούς και… τρένο! Εκτός κυβερνητικής λίστας η επένδυση στο λιμάνι λόγω έλλειψης σιδηροδρόμου

Έγκλημα στην Κυψέλη: «Το θύμα ενοχλούσε διαρκώς τα παιδιά που είχε βιάσει πριν χρόνια» ΒΙΝΤΕΟ

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για να φύγουν όλοι από περιοχές της Φλόριντα ΒΙΝΤΕΟ

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Εκταμιεύθηκαν τα χρήματα για την αναβάθμιση