Εορτολόγιο: Ποιο σπάνιο όνομα γιορτάζει σήμερα;

Δείτε τι γράφει για σήμερα το εορτολόγιο.

Εορτολόγιο

Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Οκτωβρίου: Άγιος Ευλάμπιος και Αγία Ευλαμπία – Ευλάμπιος, Λάμπης, Ευλάμπης, Ευλαμπία, Ευλαμπή, Λαμπή, Λαμπία, Λάμπω

 

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Οκτωβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Άγιος Ευλάμπιος και Αγία Ευλαμπία. Έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Μαξιμιανού (296 μ.Χ.). Ο διωγμός κατά των χριστιανών ήταν σκληρός και ανελέητος. Γι’ αυτό, ο Ευλάμπιος και η αδελφή του Ευλαμπία κρύβονταν μαζί με άλλους χριστιανούς στο βουνό.

Εκεί, ζούσαν καλλιεργώντας την προσευχή και τη μελέτη των Ιερών Γραφών.

Κάποια μέρα, ο Ευλάμπιος πήγε στη Νικομήδεια να προμηθευθεί τροφές. Αλλά οι ειδωλολάτρες τον αναγνώρισαν και αμέσως τον συνέλαβαν. Βέβαια, στην ερώτηση του βασιλιά αν πιστεύει στον Χριστό, ομολόγησε φανερά ότι είναι χριστιανός, οπότε τον

έβαλαν μέσα σε ειδωλολατρικό ναό για να θυσιάσει με τη βία.

Ο Ευλάμπιος, όμως, διά της προσευχής συνέτριψε το είδωλο του θεού Άρη.

Και ενώ άρχισαν να τον μαστιγώνουν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, όρμησε η αδελφή του Ευλαμπία, και αφού τον αγκάλιασε, παρακάλεσε τον Θεό να την αξιώσει να συμμαρτυρήσει με τον αδελφό της.

Τότε έβαλαν και τους δυό σε ένα καζάνι με βραστό νερό. Αλλά διά θαύματος αυτοί δροσίζονταν, και έτσι βγήκαν σώοι και αβλαβείς.
Αυτό έκανε να πιστέψουν στον Χριστό 200 ειδωλολάτρες, οι οποίοι μαζί με τον Ευλάμπιο και την Ευλαμπία αποκεφαλίστηκαν υπέρ της αλήθειας του Κυρίου.
Και όπως λέει ο λόγος του Θεού, «Δόξα και τιμή και ειρήνη παντί τω εργαζομένη το αγαθόν». Δηλαδή, δόξα και τιμή και ειρήνη θα αποδοθεί στον καθένα που εργάζεται το αγαθό και πεθαίνει γι’ αυτό.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Διαβάστε επίσης:

 

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για να φύγουν όλοι από περιοχές της Φλόριντα ΒΙΝΤΕΟ

Black Friday: Πότε είναι, τι πρέπει να προσέξουμε

Νέος νόμος για Κτηματολόγιο: Οι κυριότερες θετικές ρυθμίσεις για τα ακίνητα

«Καλάθι του Μαθητή»: Σε ισχύ έως τις 15 Οκτωβρίου

Καφές: Ποιο είδος «καίει» την τσέπη μας, οι τιμές στην Πάτρα

Ταξί: Προθεσμία τριών εβδομάδων για τα αυτοκόλλητα, έρχονται πρόστιμα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ενίσχυση 30 ευρώ σε όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο