Γιατί το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων ζητά αλλαγές στη Β΄ Τάξη, τι λέει στην «Π» ο Νίκος Κλάδης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέτει θέμα Ειδικής Αγωγής

Δημοτικό

Θέμα επιπέδου εκπαίδευσης θέτει το Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων και ζητά να μην ισχύσει η συνένωση των δύο Τμημάτων της Β’ τάξης, προς όφελος των μαθητών, για κοινωνικούς λόγους, ωστόσο κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει δεκτό.

Σε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας αναφέρει πως η διαδικασία ενεργοποιήθηκε αυτόματα με την έναρξη των μαθημάτων, αφού από πέρυσι ο ελάχιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα έχει οριστεί σε 15 και το ΔΣ έπεσε κάτω από αυτόν. Η νέα ενιαία τάξη έχει πλέον 22 παιδιά, που υποτίθεται, ότι είναι κάτω από το ανώτατο όριο του νόμου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μεταφέρει και κάποιους άλλους αριθμούς: «Από τα παιδιά, 4 παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες και ακόμα 3 για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους, ενώ αναμένεται ακόμα ένα 1 με διάγνωση για κάνει μεταγραφή. Και όλα αυτά χωρίς δάσκαλο Ειδικής Αγωγής στο σχολείο».

O Νίκος ΚλάδηςΟ διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Νίκος Κλάδης ερωτηθείς από την «Πελοπόννησο» ανέφερε: «Το αίτημα να διχοτομηθεί η Β’ Τάξη είναι υπερβολικό και δεν τεκμηριώνεται βάσει νόμου. Δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Στο συγκεκριμένο σχολείο έχουμε ήδη διχοτομήσει τόσο την Α’, όσο και την Ε’ Τάξη για να βελτιωθεί το επίπεδο εκπαίδευσης. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο σχεδιασμός και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι».

Ο υπεύθυνος για θέματα εκπαίδευσης στον Δήμο Καλαβρύτων Βασίλης Κουτρουλάκης τόνισε στην «Π», ότι θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο: «Το αίτημα είναι σοβαρό, γιατί μπορεί σύμφωνα με τον νόμο να είναι εντός ορίων, όμως το υπουργείο δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα. Θα εκδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας, ζητώντας να γίνει δεκτό».