Πάτρα: Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο Πολύεδρο

Τι περιλαμβάνει

Πάτρα

Γεμάτη είναι και αυτή η εβδομάδα από εκδηλώσεις στο Πολύεδρο. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Θαυμάζειν – απορείν – φιλοσοφείν. Η αρχή της φιλοσοφίας και η φιλοσοφία ως αρχή στην κλασική εποχή» του Σπύρου Ι.Ράγκου, που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Γεωργία Σερμαμόγλου-Σουλμαΐδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών ο Σταύρος Κουλουμέντας, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η Μαριάννα Καραγιώργου, Διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ο συγγραφέας Σπύρος Ράγκος, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κατερίνα Οικονομοπούλου, Επ. Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση «Με βελόνα και κλωστή», η συνάντηση δηλαδή με την πιο  εμπνευσμένη και δημιουργική παρέα! Οι συμμετέχοντες πλέκουν, ράβουν, κεντάνε, μπαλώνουν και δημιουργούν!

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Περίπατοι με την «Τζιοκόντα» της Αρσινόης στον Μικρόκοσμο του Διαστελλόμενου Σύμπαντος» του Σπύρου Τζαμαρία, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περίπλους.

Θα μιλήσουν: Βγενόπουλος Ντίνος, δημοσιογράφος, Καπρούλιας Αποστόλης, (PhD) Καθηγητής στο Πρότυπο Πάτρας,
Διδάκτωρ Φιλολογίας και Θεολογίας,  Πετρόπουλος Μιχάλης, (ΜSc) Καθηγητής στο Πρότυπο Πάτρας,  Σκορδούλης Κώστας, (PhD) Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο συγγραφέας Σπύρος Τζαμαρίας (PhD), Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για παιδιά που θα περιλαμβάνει εργαστήριο χαρακτικής, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το βιβλίο  «Πες της» του Χρήστου Οικονόμου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γούλας Σπύρος, ποιητής και η Παναγιωτοπούλου Βίβια, φιλόλογος, ΜΑ στη Νεοελληνική
και Συγκριτική Φιλολογία. Θα αναγνωστεί επίσης κείμενο του Γιώργου Χαριτάτου, υποψήφιος διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας. Στη συζήτηση θα συμμετέχει η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας του Πολύεδρου.

Την ίδια ημέρα, στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Πλάσματα που συναντάς διασχίζοντας την άγρια ερημιά της Τυτώ Άλμπα» του Μιχάλη Κατράκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συρτάρι. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Μίνως Ευσταθιάδης.

Τέλος την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση εικαστικών στο πλαίσιο της έκθεσης «Μνήμες καλοκαιριού» και ας μην ξεχνάμε το bazaar βιβλίων στον Κήπο του Πολύεδρου και τις βροχερές ημέρες στο πατάρι του Βιλιοπωλείου.