Ισπανία: Kαταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στην UNIFIL

Η κυβέρνηση απαιτεί από το Ισραήλ να τερματίσει αμέσως αυτές τις επιθέσεις και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και την Απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ισπανία

Η κυβέρνηση της Ισπανίας καταδικάζει τις νέες σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ στα κεντρικά γραφεία της UNIFIL στη Naqura που έχουν τραυματίσει επιπλέον δύο κυανόκρανους. Στην UNIFIL υπηρεσία περίπου 10.000 ενόπλων από 47 χώρες, η οποία διοικείται από Ισπανό στρατηγό, υπηρετούν επίσης περίπου 700 Ισπανοί στρατιώτες.

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το ertnews, απαιτεί από το Ισραήλ να τερματίσει αμέσως αυτές τις επιθέσεις και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και την Απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στην Ισπανία δεν υπάρχει Ισραηλινός πρεσβευτής από τον περασμένο Μάιο, όταν ανακλήθηκε από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, όταν ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Αντί αυτού κλήθηκε λοιπόν σήμερα από τον Ισπανό υπουργό εξωτερικών ο επικεφαλής Εμπορικών Υποθέσεων της ισραηλινής πρεσβείας στη Μαδρίτη.

Στη συνάντηση ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες διαμαρτυρήθηκε για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στις θέσεις της UNIFIL αλλά και τα πρόσφατα σχόλια του Ισραήλ για την Ισπανία «ως παράδεισο των τρομοκρατών».

Επίσης ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, προσχώρησε σήμερα το πρωί στη θέση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να βάλει διεθνή όριο στις αποστολές όπλων στο Ισραήλ.

Νωρίς το πρωί ο Πέδρο Σάντσεθ είχε συνάντηση στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο και επισήμαναν από κοινού την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη μείωση της διεθνούς έντασης, την προώθηση του διαλόγου και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

 

ΣΥΡΙΖΑ: Θα γίνει η Κεντρική Επιτροπή με σχέδιο για αποκλεισμό Κασσελάκη από τις εκλογές

Γιώργος Σαμπάνης: «Η πατρότητα σημαίνει ολοκλήρωση για έναν άντρα» ΒΙΝΤΕΟ

Υποβολή Ε9: Οδηγός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, η προθεσμία, ποιοι είναι υπόχρεοι, ποιοι εξαιρούνται

Κατώτατος μισθός: Τα νέα κριτήρια και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας, πώς θα υπολογίζεται