Κρίση στον Σύλλογο της Πάτρας: Σε δύο στρατόπεδα οι έμποροι

Οι ισορροπίες για πρόταση μομφής κατά της Προέδρου – Προσωπικές αντιπαραθέσεις και διαξιφισμοί κυρίως μεταξύ Βαγενά και Διονυσάτου

Κρίση Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα

Για την επόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι όποιες εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας, καθώς η πρόεδρος Ερμίνα Διονυσάτου απουσιάζει για οικογενειακούς λόγους στο εξωτερικό.

Η «Πελοπόννησος» πληροφορείται πως η πρόεδρος του ΕΕΣΠ επιστρέφει το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας και την επομένη, αναμένεται να απαντήσει στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Γιώργος Βαγενάς εναντίον της, συγκαλώντας έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου θα λύσουν τις διαφορές τους.

Εκτός κι αν η πενταμελής παράταξη του Γιώργου Βαγενά, αποφασίσει να προχωρήσει σε αιφνιδιασμό και να προκαλέσει η ίδια έκτακτη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς απαιτείται συναίνεση μόνο του 1/3 των μελών.

Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, τι νόημα θα είχε μια πρόταση μομφής με απούσα την εγκαλούμενη πρόεδρο; Αντιθέτως, μια τέτοια κίνηση θα έδινε λαβή στην κυρία Διονυσάτου να εγκαλέσει με τη σειρά της, τον Γιώργο Βαγενά, για πραξικοπηματικές τακτικές.

Ο τελευταίος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη, εξειδίκευσε τις κατηγορίες του, εναντίον της προέδρου, καταλογίζοντάς της, ότι δεν τήρησε τα συμπεφωνημένα και για ευκαιριακές λυκοσυμμαχίες με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Ρούπα – Κατσιγιάννη, που είδαν στο πρόσωπό της, την ευκαιρία να επιτεθούν στο προεδρείο, να σπιλώσουν την ιστορία του Συλλόγου και αφού τον απαξιώσουν να γίνει η άλωσή του.

Να σημειωθεί πάντως, ότι αυτή τη στιγμή, επικρατούν λεπτές ισορροπίες και είναι αμφίβολο εάν θα περάσει η πρόταση μομφής του Γιώργου Βαγενά κατά της ανεξαρτητοποιημένης προέδρου, η οποία έχει δίπλα της, τον προκάτοχό της, και επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο», Κώστα Ζαφειρόπουλο. Ο ίδιος είπε ότι «στηρίζει μια γυναίκα που φοράει παντελόνια!», αλλά, ερωτηματικό αποτελεί η στάση των δύο συμβούλων της παράταξής του, Χρήστου Αγγελόπουλου (Γ΄αντιπρόεδρος) και Χρήστου Σολωμού (γενικού γραμματέα).

Μάκης Κατσιγιάννης και Βασίλης Στριφτούλιας της «Νέας Πρότασης» εξακολουθούν να στηρίζουν την Ερμίνα Διονυσάτου, αλλά μέχρι νεωτέρας. Ο πρώτος, δήλωσε στην «Π» ότι θα αξιολογήσει την κατάσταση μετά την επιστροφή της προέδρου στην Πάτρα, αλλά, δεν θα στηρίξει την πρόταση μομφής του Γ. Βαγενά. Ο δεύτερος φέρεται να απάντησε με μηνύματα οργής στην πρόταση μομφής.

Ο Γιάννης Ρούπας της «Εμπορικής Ανανέωσης» με τον συνάδελφό του, Παναγιώτη Γουρδούπη, τηρούν την ίδια στάση, απορρίπτοντας την πρόταση μομφής. «Η θέση μας είναι πλέον μόνο μια! Εκλογές τώρα! Δεν υπάρχει άλλη λύση για να λειτουργήσει ο Σύλλογος. Διαφορετικά θα εξακολουθούμε να συρόμαστε σε δικές τους, προσωπικές αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς! Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε και θα στηρίξουμε όποιον δεσμευθεί ότι θα πάει ο Σύλλογος σε εκλογές άμεσα» είπε στη «Π» ο Γιάννης Ρούπας, εννοώντας προφανώς την Ερμίνα Διονυσάτου.

Ολοι οι παραπάνω σχηματίζουν μια αναλογία ψήφων 6 υπέρ της Ερμίνας Διονυσάτου και 5 υπέρ του Γιώργου Βαγενά, ενώ 2 ακόμα ψήφοι είναι αμφίρροπες.

Οι δύο σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Κώστας Τηλιγάδης και Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, θεωρείται πως θα μείνουν έξω από τον καβγά, όπως έχουν πράξει μέχρι τώρα.