«Απεφάνθη» η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλείστηκε ο Κασσελάκης από τις εκλογές – Ένταση έξω από τον χώρο της συνεδρίασης 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Κασσελάκης

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία κατά την οποία όπως ψήφισε η Κεντρική Επιτροπή αργά το απόγευμα του Σαββάτου (12/10), αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης από τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή η εισήγηση να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με υποψηφιότητα για προεδρία», αναφέρεται στην απόφαση, η οποία περιλαμβάνειονομαστική αναφορά στις συμπεριφορές Κασσελάκη και την οποία υπερψήφισαν 140 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,

Η απόφαση της ΚΕ παραπέμπεται στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, ως κοινοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι η ΚΟΕΣ δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφαση της ΚΕ.

 

Ένταση έξω από τον χώρο της συνεδρίασης

Έξω από το ξενοδοχείο, έχει συγκεντρωθεί μικρή ομάδα φερόμενων υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.

Μέλη της ΚΕ προσκείμενα στον Στέφανο Κασσελάκη κατήγγειλαν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και ανακοίνωσαν πως θα απέχουν από τις εργασίες της, ώστε να μην συμπληρωθεί η απαραίτητη απαρτία.

«Δεν νομιμοποιούμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργοποίησης του σχεδίου κονιορτοποίησής του», ανέφεραν χαρακτηριστικά και παράλληλα έκαναν γνωστό ότι από πλευράς τους μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη θα παραστεί στη συνεδρίαση.