Ρωσία: θα μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος της δεκαετίας

«Το Κρεμλίνο βλέπει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως εχθρό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της BND, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας.

Ουκρανία

O επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία στο ΝΑΤΟ.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επίθεση σε έδαφος του ΝΑΤΟ το αργότερο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας», δήλωσε ο Μπρούνο Καλ, επικεφαλής της BND στη διάρκεια ακρόασης της Κοινοβουλευτής Επιτροπής Ελέγχου της Μπούντεσταγκ.

«Το Κρεμλίνο βλέπει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως εχθρό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της BND, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας.

«Ο Ρώσος πρόεδρος σκοπεύει στη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης»

«Είμαστε σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία», είπε, σύμφωνα με το iefimerida, ο Καλ, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ασχολείται μόνο με την Ουκρανία, αλλά «στην πραγματικότητα με τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας δρουν ολοένα και περισσότερο με όλες τις δυνατότητές τους «και χωρίς κανέναν ενδοιασμό». «Μια περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης κάθε άλλο παρά απίθανη είναι», προειδοποίησε ο αρχηγός της BND, τονίζοντας την ανάγκη η γερμανική πολιτική ηγεσία να παρέχει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας όλους τους αναγκαίους πόρους για να αποτρέψουν αυτούς τους κινδύνους.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Αιγιάλεια αποχαιρετά τον Δ. Καλογερόπουλο: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του ΦΩΤΟ

Τι κρύβει ο Κορινθιακός: Η «Π» παρουσιάζει τα ευρήματα έρευνας διεθνούς ομάδας επιστημόνων ΦΩΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ: «Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» η απόφαση της ΚΕ για τον Κασσελάκη

Αδίστακτος και αιμοσταγής χαρακτηρίζεται ο Αιγιώτης «πορτιέρης», η ενοπλη ληστεία κατά Καλλίτση και χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ

Πατέρας Αντώνιος: Ενοχή του για σειρά πλημμεληματικών πράξεων ζητά η εισαγγελέας