Πάτρα – Πεζοδρόμηση στο κέντρο του Αιγίου: Η Αποκεντρωμένη απέρριψε την προσφυγή του Γούτου

Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται να επιστρέψει η υπόθεση

Πεζοδρόμηση

Θα έχει κάμποσα επεισόδια ακόμα το σίριαλ της πεζοδρόμησης στο Αίγιο, μέχρι να μπει το τέλος, είτε θετικό είτε αρνητικό.

Για την ώρα, η «προσωρινή» πεζοδρόμηση στο κέντρο της πόλης, μέσω της παράτασης που δόθηκε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛΑΣ, παραμένει ως έχει, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Χρήστος Γούτος κατά των έκτακτων προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων (προσωρινή πεζοδρόμηση) στην πλατεία Βαλφούρ στο Αίγιο.

Εχει ενδιαφέρον, όμως, ότι η ένσταση δεν απορρίπτεται για ουσιαστικούς λόγους αλλά για τυπικούς.

Οπως διέρρευσε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την προσφυγή με το σκεπτικό ότι η Δημοτική Επιτροπή Αιγιάλειας, κατά της οποίας στρεφόταν η ένσταση, γιατί αυτή έλαβε την «απόφαση», έχει μόνο εισηγητικό χαρακτήρα και όχι εκτελεστικό!

Με άλλα λόγια, η Αποκεντρωμένη γνωμοδότησε ότι δεν γίνεται, νομικά, να εξετάσει και να «ρίξει» μία απόφαση που δεν έχει λάβει η Δημοτική Επιτροπή, αλλά απλώς την εισηγήθηκε. Την απόφαση για παράταση των μέτρων πεζοδρόμησης έως 31 Δεκεμβρίου την έλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, με απόφαση του ταξίαρχου Θεόδωρου Τσάτσαρη.

Το θέμα, όμως, παραμένει ορθάνοιχτο γιατί στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η ισχύς των προσωρινών μέτρων κυκλοφορίας τα οποία αποδέχθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Και με τα τωρινά δεδομένα, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί κι άλλη παράταση. Πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση, η οποία όμως αν βρεθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο, δηλαδή μέσω τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης, θα είναι πολύ χρονοβόρα.

* Επίσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε για τυπικούς λόγους την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής για ψήφισης νέου «Κανονισμού κυκλοφορικής οργάνωσης και στάθμευσης, κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων» του Δήμου Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, ο νέος Κανονισμός που ψηφίστηκε στο συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν ακολούθησε την κανονική διαδικασία της ανάρτησης προς διαβούλευση, αφού είχε περάσει από το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου και τη Δημοτική Επιτροπή, αλλά δεν έλαβαν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Βρέθηκε το όπλο… ληστείας σε γνωστό κομμωτή, τι ισχυρίστηκε ο Αιγιώτης «πορτιέρης»

Πάτρα: Από σήμερα διαθέσιμο το πετρέλαιο θέρμανσης, πού θα κυμανθούν οι τιμές

Τον Νοέμβριο η επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν στην Αθήνα

Πάτρα: Εκαψαν αυτοκίνητο, σε ποιον ανήκει ΦΩΤΟ

Πανσέληνος Οκτωβρίου 2024: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Κυνηγού»

Σαν σήμερα 15 Οκτωβρίου 1962 ξεσπά η «Κρίση των Πυραύλων», με πρόεδρο των ΗΠΑ τον Τζον Κένεντι, τι άλλο συνέβη

Τραγωδία στην Πρέβεζα: Φονική πτώση σε βόθρο για 86χρονη στην Φιλιππιάδα

Περιπέτεια για τουρίστες στη Σαντορίνη, λεωφορείο «κόλησε» μια ανάσα από γκρεμο!

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και μείωση του ψηφιακού χάσματος

Τραγωδία στην Πατρών-Πύργου: Νεκρός 57χρονος οδηγός μηχανής μετά τη σύγκρουση με αυτοκίνητο ΦΩΤΟ

Τι κρύβει ο Κορινθιακός: Η «Π» παρουσιάζει τα ευρήματα έρευνας διεθνούς ομάδας επιστημόνων ΦΩΤΟ

Πάτρα: «Δεν προλαβαίνουμε τις αυτοκτονίες»