Κολυδάς: Πότε και πού χιόνισε «πρώιμα» στην Ελλάδα, «χαμηλώνει» τις προσδοκίες ΧΑΡΤΕΣ

Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τις χιονοπτώσεις ενόψει αλλαγής του καιρού.

ΚΟλυδάς

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο  Θοδωρής Κολυδάς προσγειώνει τις προσδοκίες για χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καιρός αλλάζει.

Παρά τις ελπίδες για χιόνια, ο διευθυντής της ΕΜΥ ξεκαθαρίζει ότι οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1.500 μέτρα. Παράλληλα, παραθέτει έναν πίνακα με τις πρωιμότερες χιονοπτώσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα. «Στην ειδησεογραφία αυτή η μεταβολή περιγράφεται με τίτλους υπερβολής, για ευνόητους λόγους» σχολιάζει.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«ΠΡΟΣ…”ΓΕΙΩΝΟΝΤΑΣ” ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας και σε υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα, πράγματι θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις το ΣΚ στις κορυφές των βουνών, όπου υπάρχει βέβαια και ο αντίστοιχος υετός. Στην ειδησεογραφία αυτή η μεταβολή περιγράφεται με τίτλους υπερβολής, για ευνόητους λόγους.

Παρακάτω παρατίθεται ο σχετικός πίνακας με τις πρωιμότερες χιονοπτώσεις στη χώρα μας. Για να μην τα βλέπουμε όλα «πρωτοφανή» και «ακραία». Καλό απόγευμα.

ΥΓ . Παραθέτουμε ένα βίντεο από τα Καμάρια της Ευρυτανίας (1480m) που είναι και το υψηλότερο χωριό της χώρας μας.

Ακολουθούν  Nέα Κοτύλη, Σαμαρίνα (1450 μέτρα) Αετομηλίτσα (1430μέτρα) Πισοδέρι (1420)  Καταφύγιο Κοζάνης( 1400 μέτρα) Κάτω Βέρμιο στη Βέροια (1400) Περικοπή Φλώρινας  (1400) Γράμμος Καστοριάς  (1380) Φούρκα Ιωαννίνων (1360) Νυμφαίο Φλώρινας (1360) κ.α».

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΟΥ Κέρκυρας: Μια προφυλάκιση για το κύκλωμα εκβιασμών, τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Εστίαση και φιλοδωρήματα: Το νέο καθεστώς και τα θολά σημεία

Ναυάγιο με μετανάστες στην Κω, δυο παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς ΦΩΤΟ

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 16/10: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και συννεφιά, πότε θα βρέξει, η πρόγνωση έως το Σαββατοκύριακο

Πάτρα: Νέες εξελίξεις με το όπλο της ληστείας Καλλίτση, επιβεβαίωση της «Π»

Έρχεται εθνικός μηχανισμός απελάσεων – Αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Μέση Ανατολή: «Βροχή» ρουκετών σε Ισραήλ από Χεζμπολάζ, διορία 30 ημερών από τις ΗΠΑ σε Νετανιάχου υπό την απειλή εμπάργκο όπλων