Εκτός υπηρεσίας ο σταθμάρχης που έστειλε συρμό Προαστιακό σε γραμμή μετρό!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, αναφερόμενος στο απίστευτο περιστατικό δήλωσε «Το λάθος το έκανε ο σταθμάρχης, ο οποίος έχει βγει εκτός υπηρεσίας».

 

σταθμάρχης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, έκανε λόγο για «λάθος του σταθμάρχη» σχετικά με το περιστατικό με συρμό του Προαστιακού που βρισκόταν στην Δουκίσσης Πλακεντίας και πήρε εντολή να μπει σε γραμμή του μετρό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εστειλαν συρμό του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό, η αντίδραση μηχανοδηγού

Ο κ. Τερεζάκης, μιλώντας μιλώντας στον Realfm 97,8, ανέφερε πως, «το περιστατικό συνέβη, αλλά όχι με όλες αυτές τις υπερβολές που γράφονται. Γιατί οδηγήθηκε εκεί συρμός του Προαστιακού είναι κάτι το οποίο το ερευνάμε. Πιθανότατα εκείνη την ώρα έπρεπε να μπει το μετρό και λόγω καθυστέρησης προηγήθηκε ο συρμός του Προαστιακού, χωρίς να αλλάξει χάραξη ο τηλεδιοικητής. Αυτό είναι το πρώτο εύρημα. Δεν μπήκε, όμως, ανάποδα, Μπήκε σε κανονική διαδρομή. Απλά αντί να συνεχίσει ευθεία, μπήκε με κανονική πορεία και χάραξη σε διαδρομή του μετρό. Δεύτερον, τα Προαστιακά τρένα όπως και οι συρμοί του μετρό έχουν ακριβώς την ίδια διάσταση, οπότε δεν θα σφήνωνε».

«Παραβίασε φωτοσήματα»

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, «ο μηχανοδηγός αν και με χάραξη, έστω και λανθασμένη, παραβίασε δύο φωτοσήματα που έλεγαν ότι μπαίνει στο μετρό. Τα παραβίασε, τα πέρασε και μετά σταμάτησε. Περιμένουμε να δούμε τι θα πει».

Εκτός υπηρεσίας ο σταθμάρχης

«Το λάθος το έκανε ο σταθμάρχης, ο οποίος έχει βγει εκτός υπηρεσίας. Έχει πάει για επανεκπαίδευση και αναλόγως το ευρήματα θα δούμε πού και αν θα συνεχίσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τερεζάκης για να καταλήξει, «υπάρχει σύστημα ECS, αλλά οι συρμοί του Προαστιακού δεν έχουν τον εξοπλισμό. Τώρα γίνεται μια προσπάθεια μέσα στο 2025. Αλλά είναι από τις περιπτώσεις που το ECS δεν το πιάνει, γιατί δεν κινήθηκε αντίθετα ο συρμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός μετα από απειλή για βόμβες σε σημεία της Αθήνας

Καιρός: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα 17/10, η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα

Πάτρα: Η αποστομωτική απάντηση του «πορτιέρη» για το όπλο στην υπόθεση Καλλίτση, άφωνοι Αστυνομικοί και Εισαγγελέας

Πάτρα: 86χρονος «μερακλής», τι δεν ήθελε να μαθευτεί κατά τη σύλληψή του

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά 70.000 ευρώ αποζημίωση 

Ορθοπαιδικός από την Πάτρα στην λίστα των υπερσυνταγογραφήσεων, τι αποκάλυψε ο Α. Γεωργιάδης

Φρίκη στην Κρήτη: Την βίαζε, την βασάνιζε και την «προωθούσε» και σε άλλους ο πατέρας της 

Νέα Κίος: Με 170 χλμ έτρεχε το αυτοκίνητο που σκότωσε τη μητέρα δύο παιδιών – Βίντεο ντοκουμέντο

Απίστευτο, ο Μανωλάς υπέγραψε σε ομάδα Ερασιτεχνικού