Είχε η Παναχαϊκή τα στοιχεία, που απαιτούνται, για να κάνει πρωταθλητισμό;

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή απουσιάζει 22 χρόνια από τη μεγάλη Κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως και εάν αυτή ονομάζεται. Α’ Εθνική παλαιότερα, Super League στη σύγχρονη έκδοσή της.

Γιατί απουσιάζει; Και γιατί πάλι ευθύνεται ο προπονητής, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Γιάννης Τάτσης, που η ομάδα στις τέσσερις αγωνιστικές της Super League 2 δεν ανταποκρίθηκε σε υψηλές προσδοκίες, που καλλιεργήθηκαν;

Ξεκινάμε από τα βασικά που απαιτούνται για να κάνει μια ομάδα πρωταθλητισμό σε επαγγελματικό επίπεδο σε κάθε σπορ, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Προπονητικό κέντρο ή να έχει λυμένο το γηπεδικό για προετοιμασία, αποθεραπεία, αποκατάσταση. Προπονητικό κέντρο ποτέ δεν είχε η Παναχαϊκή με εξαίρεση τον Πρέβεδο για ένα διάστημα στην εποχή Λουκόπουλου, ενώ είχε γίνει μία προσπάθεια επί Μπάρλου.

Γήπεδο κανονικό με την έννοια της έδρας, που προσφέρει τόσο στον κόσμο, τον οποίο φιλοξενεί, ανέσεις όσο και στην ομάδα, έχει; Αν πάντως γινόταν ένα…θαύμα και κερδίσει την άνοδο στη Super League στο γήπεδο της στην Αγυιά δεν μπορεί να αγωνιστεί! Οι λόγοι δεν χρειάζονται να αναλυθούν…

Βασικό για τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό το εργασιακό περιβάλλον, η οργάνωση και η οικονομική συνέπεια. Ποτέ και σε καμία ομάδα δεν έχει επιτευχθεί σε επαγγελματικό επίπεδο υψηλός στόχος όταν πάσχει οργανωτικά και συνεχώς υπάρχουν διαρροές, φήμες, μουρμούρες για ασυνέπεια της διοίκησης.

Προαπαιτούμενα, τεχνικό επιτελείο και ρόστερ με ποιότητα και ετοιμότητα, που θα μπορούν να ανταποκριθούν στην πίεση και στις ειδικές συνθήκες που απαιτεί ο πρωταθλητισμός.

Τέλος ο κόσμος είναι σημαντικός παράγοντας, αν και Λεβαδειακός, Καλλιθέα και Κηφισιά που ανέβηκαν την τελευταία τριετία από τη Super League 2, δεν είναι ομάδες που στηρίχτηκαν στη δύναμη της κερκίδας, στηρίχτηκαν και σε …άλλα, τα οποία είναι γνωστά ότι χρειάζονται στον πρωταθλητισμό όπως λειτουργεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τις απαντήσεις για το ποια στοιχεία έχει φέτος και εάν είναι αρκετά, αλλά και παλαιότερα χρόνια η Παναχαϊκή μπορεί ο καθένας να τις δώσει και να εξάγει τα συμπεράσματά του.