«Μασάζ» Χρυσοχοΐδη σε ένστολους σήμερα στην Πάτρα, συνάντηση με Πελετίδη ΦΩΤΟ

Στην Πάτρα σήμερα Παρασκευή 18/10/2024, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Διευρυμένη σύσκεψη με τους επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσίων της Δυτικής Ελλάδας.

Χρυσοχοΐδη Χρυσοχοΐδης συνοδεία Μιχαλόπουλου στην Πάτρα

Έφτασε λίγο μετά τις 9.30 στην Πάτρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η παρουσία Χρυσοχοΐδη εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις ανά την ελληνική επικράτεια, με τον υπουργό να «αιφνιδιάζει» , καθώς η ενημέρωση στην τοπική ΕΛΑΣ για την επίσκεψή του έγινε μόλις χθες το πρωί περί τις 11π.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», θα συνοδεύεται από τον αχαιό γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, υποστράτηγο Γιώργο Μιχαλόπουλο.

Για την κατ΄ ίδιαν συνάντηση με τους επιτελείς των αστυνομικών υπηρεσιών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας επιλέγει αίθουσα στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ).

Η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη γίνεται σε μια χρονική στιγμή του απολύτου «ξεγυμνώματος» της τοπικής ΕΛΑΣ, μετά και τις συνεχείς αποσπάσεις-μετακινήσεις αστυνομικών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και νησιά για την ενίσχυση των εκεί υπηρεσιών. Μόνο από την Αχαΐα, τους τελευταίους μήνες, όπως έγραψε προσφάτως η «Π», έχουν φύγει περισσότεροι από 100 ένστολοι. Εκτός όμως από ανθρώπινο δυναμικό, «φύλλο πορείας» έχουν πάρει και οχήματα, αποδυναμώνοντας πλήρως την επιχειρησιακή ικανότητα των υπηρεσιών στην Πάτρα και όχι μόνο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση του υπουργού με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ), που έχει προγραμματιστεί για τις 10.30π.μ. Και αυτό γιατί πολλάκις η ΕΑΥΑ έχει καταγγείλει τον υπ. υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για «αδιαφορία» στα πάγια αιτήματα τους με κυρίαρχο την ενίσχυση – στελέχωση των υπηρεσιών, με την επισήμανση πως «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα».

Αν και η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, εντούτοις ο υπουργός δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας. Προ ημερών, όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά στην «Π» ο ηλείος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, εντός Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και εντός πρώτου εξαμήνου του 2025 το έργο θα ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π». ο υπουργός, στις 12μ. θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της Πάτρας