Τι δείχνει η νέα δικογραφία για τον θάνατο του Σάκη Γκλοφίνου: Πλήρης επιβεβαίωση της «Π»

Τέλος στο θρίλερ του Σάκη Γκολφίνου δίνει η νέα δικογραφία, επιβεβαιώνοντας πλήρως την «Π»

νέα Το ΙΧ του Σάκη Γκλοφίνου καμένο στο δάσος Κουνουπελίου

Η εμπλουτισμένη δικογραφία, που παρελήφθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, εκ μέρους του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, αποκλείει (κατ’ ουσία) το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του 46χρονου επιχειρηματία Σάκη Γκλοφίνου, από τη Βάρδα Ηλείας, που βρέθηκε καμένος μπροστά στο αυτοκίνητό του, σε δασώδη περιοχή του Κουνουπελίου.

Η «Πελοπόννησος», από τις 30 Ιανουαρίου, δηλαδή σχεδόν 5 μήνες μετά το τραγικό συμβάν, είχε αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε έγκλημα. Είχαμε εστιάσει τη βεβαιότητά μας σ’ ένα καταλυτικό στοιχείο, που ανέτρεπε την εκδοχή μιας τέτοιας ενέργειας, η οποία προβαλλόταν από άλλα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και πανελλαδικά

Η πολύμηνη προανακριτική διαδικασία ήταν εξονυχιστική και είναι χαρακτηριστικό ότι η Εισαγγελία Πάτρας, όταν παρέλαβε – πρώτη φορά- τη δικογραφία από την Ασφάλεια, της την επέστρεψε μετά από αίτημα της οικογένειας του νεκρού, αφού ήταν πεπεισμένη ότι ο άνθρωπός της είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και είχε προσκομίσει, προς τούτο, διάφορα δικά της στοιχεία.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία συνεχίσθηκε κι από τον Απρίλιο μέχρι το καλοκαίρι εξετάσθηκε πλήθος μαρτύρων (κάποιοι δυο και τρεις φορές), ενώ ταυτόχρονα αξιοποιήθηκαν οι πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν τόσο κατ΄εντολή των Αρχών όσο και των οικείων του Σάκη Γκλοφίνου.

Την πρώτη φορά η δικογραφία είχε αποσταλεί στην Εισαγγελία χωρίς να υπάρχουν στον φάκελο τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων του πτώματος. Στην εκ νέου αποστολή της, πρόσφατα, εμπεριέχονται τα σχετικά πορίσματα, που χαρακτηρίζονται από κάθε άποψη καθοριστικά, όσον αφορά στον (άδοξο) τρόπο, που έφυγε από τη ζωή το θύμα.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες της «Π», ο Σάκης Γκολφίνος εκείνο το μοιραίο βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2023 -με βάση την τοξικολογική εξέταση- βρισκόταν σε «θολή» κατάσταση την ώρα που οδηγούσε τη μαύρη BMW του. Εξάλλου -από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις- προέκυψε ότι δεν ασκήθηκε βία σε βάρος του, ενώ το κυριότερο είναι ότι δεν ανιχνεύθηκε καύσιμη ύλη στο σώμα του, που να φανερώνει ότι κάποιος μπορεί να τον περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό.

Από κει και πέρα, με βάση την αστυνομική ανάλυση του συμβάντος, εκτιμάται πως, έχοντας χάσει τον έλεγχο, προσέκρουσε με το όχημά του σε δένδρο και από την περιστροφή και την τριβή του μπροστινού λάστιχου προκλήθηκε πυρκαγιά! Τότε μάλλον συνειδητοποίησε, ενστικτωδώς, τον κίνδυνο που διέτρεχε μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο καιγόταν και μπόρεσε να βγει, άρον-άρον!

Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον βρήκαν 5 μέτρα έμπροσθεν του BMW, μπρούμυτα και…«καψαλισμένο» -και ουχί απανθρακωμένο!

Συνακόλουθα, η δικογραφία στερείται κάθε στοιχείου, έστω κι ενδεικτικού, που να αποδεικνύεται ότι τη στιγμή της φωτιάς ήταν και κάποιο άλλο άτομο μαζί του.

Ειδικότερα δε, επισημαίνεται από τις Αρχές ότι δεν εντοπίσθηκε κίνητρο, ούτε κάποιος ύποπτος, που να ήθελε να κάνει κακό στον άτυχο επιχειρηματία.

Διαβάστε επίσης

Παραλίγο τραγωδία στα Καλάβρυτα: Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές κοντά στη Ροδέα ΦΩΤΟ

Χρυσοχοΐδης από Πάτρα: Τι δήλωσε για ελλείψεις προσωπικού και Αστυνομικό Μέγαρο, γιατί ακυρώθηκε η συνάντηση με Πελετίδη ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Γιατί ο καταδικασθείς «πορτιέρης» για την υπόθεση Καλλίτση κυκλοφορούσε ελεύθερος, στην «Π» ο ποινικολόγος Κωνσταντίνος Γώγος

Πάτρα: «Δεν κινδυνεύει με λουκέτο η Μέριμνα», σε φάση εξωστρέφειας και οικονομικής εξυγίανσης το Ίδρυμα ΦΩΤΟ

Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας, έως τα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι, πού θα βρέξει

Γιαχία Σινουάρ: Η επόμενη μέρα από το θάνατό του, τι λένε αναλυτές, πώς αντέδρασαν ΗΠΑ, Ιράν, Χεζμπολάχ ΒΙΝΤΕΟ

Εξαφανίστηκαν λίρες απο σπίτι γνωστού Αιγιώτη, ανήμερα της κηδείας Καλογερόπουλου η διάρρηξη

Μπαράζ συλλήψεων για ρευματοκλοπές και κλοπή νερού στην Αιγιάλεια

Προληπτικά μέτρα κατά της διαφθοράς από τη ΔΟΥ Πατρών