Αστέρες του Χόλιγουντ για γυρίσματα στον Βώλακα Δράμας

Ξεκινούν τα γυρίσματα ταινίας του Νetflix στον Βώλακα Δράμας με αστέρες του Χόλιγουντ, σε σκηνοθεσία Ρομέν Γαβράς, του γιου του Κώστα Γαβρά.

Χόλιγουντ

Το ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσμα ταινίας του Χόλιγουντ, αποτέλεσαν τα εντυπωσιακά λατομεία εξόρυξης μαρμάρου στην περιοχή του Βώλακα, στον δήμο Κάτω Νευροκοπίου της ορεινής Δράμας.

Τα γυρίσματα της ταινίας  με δημοφιλείς πρωταγωνιστές, όπως τον Βενσάν Κασέλ, την Άνια Τέιλορ-Τζόι, τον Κρις Εβανς, τη Σάλμα Χάγιεκ και τον Σαμ Ρίτσαρντσον, αναμένονται να ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα 21/10/2024. ωστόσο επικρατεί απόλυτη μυστικότητα για την υπόθεση και την έλευση των ηθοποιών στην ακριτική περιοχή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Δράμας και γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας, τονίζει πως τα τεχνικά συνεργεία της μεγάλης αυτής παραγωγής και το βοηθητικό προσωπικό έχουν καταφθάσει από μέρες στη Δράμα για την προετοιμασία της παραγωγής.

«Περισσότερα από 150 άτομα βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας», τονίζει ο κ. Καλλίας και προσθέτει: «για τις ανάγκες της ταινίας έχουν κλειστεί από την παραγωγή περί τα διακόσια δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή. Από τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, μέχρι στιγμής, τα γυρίσματα θα γίνουν στα λατομεία του Βώλακα, σε μια στοά που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της ταινίας».

Πριν από μερικούς μήνες, η παραγωγή είχε κάνει μια οντισιόν στη Δράμα, ζητώντας νέους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην ταινία. Ορισμένοι, μάλιστα, επελέγησαν και αναμένεται να συμμετάσχουν στην ταινία.

Αν και μέχρι σήμερα έχουν δει το φως ελάχιστες πληροφορίες για την υπόθεση, ωστόσο πρόκειται για μια ταινία δράσης με κεντρικό θέμα την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Η ταινία γυρίζεται για λογαριασμό της γνωστής συνδρομητικής πλατφόρμας Netflix, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Ρομέν Γαβράς (γιος του Κώστα Γαβρά) και ο Γουίλ Άρμπερυ, συγγραφέας και παραγωγός στο Succession.

Για τις ανάγκες της μεγάλης αυτής παραγωγής, τα γυρίσματα της οποίας θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, έχουν στηθεί ειδικές εξέδρες και βοηθητικοί χώροι μέσα σε ένα από τα λατομεία του Βώλακα, ενώ γυρίσματα θα γίνουν και στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, σκηνές της ταινίας θα γυριστούν και σε στούντιο στη γειτονική Βουλγαρία.

Ο Άγγελος Καλλίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζει πως χάρη και στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, η Δράμα μπήκε στο κάδρο των διεθνών παραγωγών, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πολιτιστική της ταυτότητα και αυξάνοντας το ενδιαφέρον εταιρειών παραγωγής να την ανακαλύψουν και να αναδείξουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Πάντως και η δημοφιλής ηθοποιός Μιμή Ντενίση φαίνεσαι πως επέλεξε την Δράμα για τα γυρίσματα σκηνών για μια νέα σειρά της.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που η περιοχή της Δράμας επιλέγεται για τα γυρίσματα μια διεθνούς παραγωγής. Η πρώτη ήταν το 2022, όταν γυρίστηκε μια ταινία με τίτλο «Tin Soldier», η οποία για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ακόμη προβληθεί. Για τις ανάγκες εκείνης της ταινίας είχαν γίνει γυρίσματα στο εντυπωσιακό κτίριο του Καπνολογικού Ινστιτούτου (χτισμένο το 1930), στο σπήλαιο του Αγγίτη καθώς και σε περιοχές του κατάφυτου δήμου Παρανεστίου.

Οι τοπικοί φορείς της Δράμας δηλώνουν πάντως ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη νέα παραγωγή που γυρίζεται. Σημειώνουν πως οι παραγωγοί κινηματογραφικών ταινιών έβαλαν στον σχεδιασμό τους την περιοχή, στέλνοντας το μήνυμα πως έμειναν ικανοποιημένοι, τόσο από το φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές όσο από τη φιλοξενία, τις ανέσεις και τις ευκολίες που τους παρασχέθηκαν στα γυρίσματα.