Στην γιορτή του Εκκλησιαστικού Λυκείου ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ΦΩΤΟ

Τα παιδιά μέσα από ποιήματα, πεζεογραφήματα, διηγήματα, μαρτυρίες Αγωνιστών του 1940 και προβολές, ζωντάνευαν τις ηρωικές και ένδοξες σελίδες που έγραψαν οι Έλληνες με το αίμα τους

γιορτή

«Παιδιά μου στα μάτια σας βλέπω τους υπερασπιστάς των ιερών και των οσίων του Γένους μας». Τα παραπάνω λόγια, μεταξύ των άλλων, είπε απευθυνόμενος στους Μαθητάς του Εκκλησιαστικού Λυκείο Πατρών, στην Εορτή που παρουσίασαν στο Εκκλησιαστικό Λύκειο, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Τα παιδιά μέσα από ποιήματα, πεζεογραφήματα, διηγήματα, μαρτυρίες Αγωνιστών του 1940 και προβολές, ζωντάνευαν τις ηρωικές και ένδοξες σελίδες που έγραψαν οι Έλληνες με το αίμα τους, αντιστεκόμενοι στον φασισμό και στον ναζισμό και υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την τιμή ως και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας.

γιορτή γιορτή γιορτή

Συγκινητικό ήτο το όλο κλίμα και μάλιστα τα παιδιά ζούσαν στην κυριολεξία τα γεγονότα.

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον Διευθυντή του Σχολείου, τους Καθηγητάς και όλους τους Μαθητάς και τις Μαθήτριες για τις δραστηριότητές τους, για την αφοσίωσή τους στην Εκκλησία και για την βαθειά αγάπη τους στην Ορθόδοξη αιματοποτισμένη Πατρίδα μας.

γιορτή γιορτή γιορτή

Επίσης τους επήνεσε για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και ευχήθηκε να αναδειχθούν αντάξιοι συνεχιστές της θυσίας των ηρώων του έπους του ’40, διατηρώντας ως κόρην οφθαλμού, την ιερά παρακαταθήκη που μας άφησαν εκείνοι.

Στο Εκκλησιαστικό Λύκειο, παρουσιάζεται έκθεση με φωτογραφικό και άλλο υλικό, της εποχής του ’40 (Εφημερίδες, κείμενα κ.λ.π.) την οποία επιμελήθηκε ο κ. Μιχάλης Ανετόπουλος, απόστρατος Αξιωματικός, πατέρας μαθητού του Εκκλησιαστικού Λυκείου.