Υπόθεση Καθολικής Εκκλησίας: Από τον Αγιο Στέφανο Πατρών, στη μεγάλη ζωή ο 60χρονος

Από την ώρα που οι καταγγελίες στην ΑΑΔΕ συνοδεύτηκαν και με ενημέρωση από τράπεζες ότι διακινούνταν συχνά χρηματικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς να προκύπτει επιχειρηματική ή άλλης μορφής σχέση του με την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος, άρχισε να ξετυλίγεται ένα μεγάλο έκνομο κουβάρι.

Καθολική εκκλησία

Ο 60χρονος επιχειρηματίας συμπεριφερόταν σαν μεγιστάνας του πλούτου. Ηταν «λαρτζ» σε όλες του τις δημόσιες εμφανίσεις και δη στον κόσμο της νύχτας.

Από την ώρα που οι καταγγελίες στην ΑΑΔΕ συνοδεύτηκαν και με ενημέρωση από τράπεζες ότι διακινούνταν συχνά χρηματικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς να προκύπτει επιχειρηματική ή άλλης μορφής σχέση του με την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος, άρχισε να ξετυλίγεται ένα μεγάλο έκνομο κουβάρι.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για την Καθολική Εκκλησία – «Μαδούσε» και Ορθοδόξους, με τζόγο σε ΟΠΑΠ

Πεδίο δράσης του ήταν η νυκτερινή Πάτρα. Τα τελευταία 7-8 χρόνια αξιοποιώντας τη στενή φιλική σχέση του με τον Καθολικό ιερέα της Σύρου, «τράβηξε» 3 εκατομμύρια ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων «επένδυσε» στη νύχτα της Πάτρας. Γι’ αυτή τη σχέση πολλά φημολογούνται στην πόλη, με βάση αφηγήσεις του ίδιου του επιχειρηματία.

Στο μεταξύ, μαζί με τον 60χρονο, στην ερευνητική σφαίρα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρέθηκαν 4 ακόμη επιχειρηματίες της Πάτρας, που συνεργάστηκαν την τελευταία ιδίως διετία με τον παραλήπτη και διακινητή των χρημάτων της Καθολικής Εκκλησίας. Ενας εξ αυτών, μιλώντας στην «Π», είναι κατηγορηματικός: «Δεν έχουμε καμία σχέση με όσα ακούγονται περί εμπλοκής μας σε “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος. Απλά και διάφανα είναι τα πράγματα. Εποινικίασε το μαγαζί μου, συμφώνησα ένα ποσό και από τον τραπεζικό λογαριασμό του έμπαιναν στον δικό μου τα συμφωνηθέντα ποσά. Κάθε δε, συναλλαγή μου την έχω δηλώσει στην ΑΑΔΕ».

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας εμφανίσθηκε στην Πάτρα το 2011 σαν έμπορος λουλουδιών και παντρεύτηκε λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του, από τον Κορυδαλλό, όπου εξέτισε ποινή για άλλη υπόθεσή του.

Ακολούθησε η γνωριμία του με τον Καθολικό ιερέα της Σύρου και από το 2017 άρχισε να «φουσκώνει» ο τραπεζικός λογαριασμός του. Το 2020 μπήκε πάλι στη φυλακή του Αγίου Στεφάνου, προκειμένου να εκτίσει ποινή κάθειρξης 8 χρόνων, η οποία είχε επιβληθεί σε βάρος του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λαμίας, για εκβίαση Μητροπολίτη από τον οποίο είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, που πλέον έχει φύγει από τη ζωή. Από τα 8 χρόνια εξέτισε τα 2 και το 2022 επανήλθε… δριμύτερος στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», μέσα στη φυλακή επαίρετο γιατί είχε καταφέρει «να κάνει καβάντζα 6 εκατ. ευρώ», όπως έλεγε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους!

Εκείνη τη σεζόν εποινικίασε κέντρο στη ΝΔ Πάτρα και ακολούθησαν επιχειρηματικές συμπράξεις με καφέ της Ρήγα Φεραίου και το καλοκαίρι που πέρασε με κατάστημα του Ρίου. Πριν 2 μήνες έκανε το τελευταίο «ντηλ» με κοσμικό κέντρο της βόρειας Πάτρας, οπότε και διακινήθηκε από την Καθολική Εκκλησία το τελευταίο έμβασμα, ύψους 50.000 ευρώ…