Πάτρα: Ο Κ. Πελετίδης στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ΦΩΤΟ

“Ημέρα ξεσηκωμού του ελληνικού λαού κατά των κατακτητών”

Πάτρα

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, παραβρέθηκαν τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην Δοξολογία που εψάλη στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και αμέσως μετά, με την Αντιδήμαρχο, παρακολούθησαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Πάτρα Πάτρα

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, τόνισε για την σημασία της ημέρας:

«Η σημερινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, μας θυμίζει ότι όταν ο λαός, οργανώνεται, ενώνεται και αγωνίζεται, αντιμετωπίζει τους όποιους κινδύνους και δυσκολίες. Ακόμα κι αν αυτοί είναι κατακτητές και εμφανίζονται ως ανίκητοι, τεραστίων δυνάμεων και δυνατοτήτων.

Αυτό απέδειξε τότε ο λαός μας κι αυτό πρέπει ν’ αποδειχθεί και σήμερα.

Πάτρα Πάτρα

Πριν 84 χρόνια, μπήκαν στην χώρα οι κατακτητές κι ένας μικρός λαός, με πίστη στα δίκια του, στάθηκε στο ύψος του, τα υπερασπίστηκε, τους αντιμετώπισε και ανέτρεψε τα σχέδιά τους, δημιουργώντας το Έπος του ’40. Ο ελληνικός λαός βίωνε μια καταχνιά, βίας, πείνας και θανάτου. Όμως μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να σηκωθεί, οργανώθηκε και πέτυχε την απελευθέρωση της χώρας.

Πατώντας στα βήματά τους, μπορούμε να κάνουμε και σήμερα το ίδιο, κάθε μέρα, κάθε ώρα και να «σκορπίσουμε» όλους εκείνους που είναι απέναντι από τον λαό».

Πάτρα