Πάτρα: Κλείνει η Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ

Τελευταία εβδομάδα λειτουργίας – Τελετή Λήξης στις 15 Νοεμβρίου

έκθεση

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» αναφέρει:

Μετά από πέντε μήνες λειτουργίας στην Πάτρα, η Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ ολοκληρώνει τον κύκλο της και κλείνει οριστικά. Χιλιάδες επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην «Οικία Παλαμά» από τον περασμένο Μάιο και είχαν την ευκαιρία να δουν τα σπάνια εκθέματα, τα οποία τώρα θα επιστρέψουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους.

Το σπιράλ ευχαριστεί δημόσια την Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους Πατρινούς συλλέκτες που εμπιστεύτηκαν τα πολύτιμα κειμήλια τους στους διοργανωτές και δηλώνει τον ενθουσιασμό όλων των μελών του για την ανταπόκριση της πόλης στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφεται η απογοήτευση για το ότι μία τέτοια έκθεση δεν μπορεί να βρει μόνιμη στέγη στην Πάτρα. Για μια ακόμα φορά προβάλλει η ανάγκη δημιουργίας ενός Μουσείου Πόλεως, στο αθλητικό τμήμα του οποίου θα μπορεί να φιλοξενείται το πλούσιο υλικό που αφορά την Ολυμπιακή Πάτρα.

Η Τελετή Λήξης της Έκθεσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 6μμ, στο ξενοδοχείο My Way. Στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, θα τιμηθούν όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Έκθεσης, ενώ έχουν προσκληθεί στην Πάτρα άνθρωποι του Ολυμπιακού κινήματος, λαμπαδηδρόμοι, ιέρειες της Τελετής Αφής, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, στελέχη της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής και άλλοι αθλητικοί παράγοντες.

έκθεση

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα την έκθεση επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας, μέλη Ποντιακών Συλλόγων που βρέθηκαν στην πόλη για το 18ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, σχολεία όλων των βαθμίδων, δημοσιογράφοι διαφόρων τοπικών και αθηναϊκών ΜΜΕ και πλήθος μεμονωμένων επισκεπτών. Παράλληλα έγιναν στο χώρο τηλεοπτικά γυρίσματα, καθώς η Πολιτική Γραμματεία του σπιράλ αποφάσισε την ψηφιοποίηση της έκθεσης και την παραγωγή ενός ειδικού ντοκιμαντέρ που θα συντηρήσει τη μνήμη.

Κατά τις τελευταίες ημέρες λειτουργίας, την έκθεση θα επισκεφτούν κάποια ακόμα σχολεία από την Πάτρα και τους γειτονικούς δήμους. Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό παραμένουν ίδιες και για αυτή την εβδομάδα: Τρίτη και Πέμπτη, από τις 6μμ μέχρι τις 9μμ.