Μέση Ανατολή: Το Πεκίνο κατά του σχεδίου Τραμπ για εκτοπισμό πληθυσμού στη Γάζα
«Η Γάζα ανήκει στους Παλαιστινίους και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παλαιστινιακού εδάφους».
![Μέση Ανατολή: Το Πεκίνο κατά του σχεδίου Τραμπ για εκτοπισμό πληθυσμού στη Γάζα Παλαιστίνιοι - γάζα](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2025/01/palaistinioi-gaza-873x432.webp)
Η Κίνα αντιτίθεται στον «αναγκαστικό εκτοπισμό» του πληθυσμού της Γάζας, σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το επίμαχο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να αδειάσει το έδαφος αυτό από τους κατοίκους του.
«Η Γάζα ανήκει στους Παλαιστινίους και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παλαιστινιακού εδάφους», δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. «Είμαστε αντίθετοι στον αναγκαστικό εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας», υπογράμμισε.
Εξάλλου ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ δήλωσε σήμερα πως είναι «απαράδεκτο για τον αραβικό κόσμο» να εκτοπιστούν οι Παλαιστίνιοι από το έδαφός τους.
«Εμείς οι Άραβες πολεμήσαμε αυτή την ιδέα επί εκατό χρόνια και δεν είμαστε έτοιμοι να συνθηκολογήσουμε τώρα», δήλωσε ο Αμπούλ Γέιτ ενώπιον της Παγκόσμιας Κυβερνητικής Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στο Ντουμπάι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο του Τραμπ να αδειάσει τη Γάζα από τους κατοίκους της.
«Η προσοχή στρέφεται σήμερα στη λωρίδα της Γάζας και αύριο θα στραφεί στη Δυτική Όχθη με στόχο να αδειάσει η ιστορική Παλαιστίνη από τους αρχικούς κατοίκους της», δήλωσε ο Αμπούλ Γέιτ. «Αυτό είναι απαράδεκτο για τον αραβικό κόσμο», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το protothema, ο Αμπούλ Γέιτ επιβεβαίωσε εξάλλου τη διεξαγωγή στις 27 Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο μιας έκτακτης συνόδου κορυφής για το παλαιστινιακό ζήτημα, προσθέτοντας ότι οι αραβικές χώρες έχουν δύο εβδομάδες για να εκπονήσουν μια κοινή στάση για το ζήτημα αυτό.
Ο Αμπούλ Γέιτ δήλωσε πως η ιδέα της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας, που διατυπώθηκε το 2002 και στο πλαίσιό της αραβικές χώρες προσφέρθηκαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις με το Ισραήλ με αντάλλαγμα μια συμφωνία του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους για τη δημιουργία ενός κράτους τους και την πλήρη αποχώρησή του από τα εδάφη που κατέλαβε το 1967, θα επαναδιατυπωθεί.
Διαβάστε επίσης:
Βουλή: «Λευκός καπνός» – Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας με 160 ψήφους
Σαντορίνη: Επιμένει ο Τσελέντης για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού, το χειρότερο σενάριο
ΒΙΝΤΕΟ η Αίτνα βρυχάται στην Ιταλία, ροή λάβας από έκρηξη στον κρατήρα του ηφαιστείου ΦΩΤΟ
Υπερωρίες: Μειώνονται οι εισφορές, πώς επηρεάζονται οι μισθοί, τι κερδίζουν οι εργοδότες
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News