Έφτασε η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι, Απόλλων-Προμηθέας και όποιος αντέξει!

Διαφορετικοί οι στόχοι των δύο ομάδων, αλλά η κάθε μία θέλει σήμερα για πολλούς λόγους τη νίκη!

για

Η πιο μεγάλη ώρα για το μπάσκετ της Πάτρας έφτασε!

Στις 17.00 (ΕΡΤ3) Απόλλων και Προμηθέας θα παίξουν μεταξύ τους στο κλειστό γήπεδο των «μελανόλευκων» στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Basket League.

 

Διαφορετικοί οι στόχοι των δύο ομάδων, αλλά η κάθε μία θέλει σήμερα για πολλούς λόγους τη νίκη!

 

Ο Απόλλων για να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του, μετράει ήδη δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, να τονώσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του, να κάνει σταθερό και αποφασιστικό βήμα για την παραμονή και παράλληλα να ικανοποιήσει τον κόσμο του που επιζητά όσο τίποτα το ροζ φύλλο απέναντι στον συμπολίτη των «μελανόλευκων».

 

Ο Προμηθέας για να κάνει το δεύτερο «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα σε δύσκολη έδρα, έχει προηγηθεί η νίκη του στην πρεμιέρα επί του Περιστερίου, να αποδείξει ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και να αξιοποιήσει το ρεπό του Ολυμπιακού και να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας!

 

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΡΟ

Σαφώς και το παιχνίδι θα είναι μία γιορτή για το μπάσκετ της Πάτρας και αναμένεται να διεξαχθεί σε γεμάτες κερκίδες, αφού το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, όπως και το κίνητρο που υπάρχει και στις δύο πλευρές!

Ο Απόλλων θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, που παραδοσιακά του δίνει ώθηση, αλλά από την άλλη ο Προμηθέας είναι δυνατός.

Εχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια έχοντας καθιερωθεί στο Ελληνικό μπάσκετ αφήνοντας πίσω του παραδοσιακές δυνάμεις.

 

Σαφώς και το παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες που πάντα έχουν αυτά τα ντέρμπι, καθώς ανεξάρτητα της κατάστασης ή της δυναμικότητας των ομάδων υπάρχει το γόητρο, η πίεση που δημιουργεί από μόνη της μία τέτοια αναμέτρηση, αλλά και οι απρόβλεπτες συνθήκες που ενδέχεται να διαμορφωθούν.

 

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για το παιχνίδι που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης όλη τη διάρκεια της εβδομάδας όχι μόνο στα αθλητικά στέκια, αλλά παντού στην Πάτρα.

Ομως το ενδιαφέρον ξεπερνά τα όρια της πόλης και μέσω της ΕΡΤ3 θα το παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα!

Μεγάλα ΜΜΕ καθημερινά αφιερώνουν χρόνο και χώρο για το «δικό μας» ντέρμπι και άπαντες το περιμένουν πως και πως!