Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν 643 Παλαιστίνιοι, η τελευταία ανταλλαγή

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Χαμάς παρέδωσε, ιδιωτικά και μακριά από τις κάμερες, τις σορούς τεσσάρων νεκρών ομήρων

Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αποφυλάκισε 643 Παλαιστινίους κρατουμένους στον πλαίσιο της έβδομης ανταλλαγής ομήρων από τη Γάζα έναντι Παλαιστινίων φυλακισμένων μετά την έναρξη της εκεχειρίας της 19ης Ιανουαρίου, έπειτα από την επιστροφή των σορών τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων.

«Η ισραηλινή σωφρονιστική διοίκηση ολοκλήρωσε την έβδομη απελευθέρωση φυλακισμένων τρομοκρατών, βάσει της συμφωνίας (εκεχειρίας) για την επιστροφή των ομήρων», δήλωσε σε ανακοίνωση. Συνολικά «643 τρομοκράτες μεταφέρθηκαν από αρκετές φυλακές της χώρας», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Χαμάς παρέδωσε στο Ισραήλ, ιδιωτικά και μακριά από τις κάμερες, τις σορούς τεσσάρων νεκρών ομήρων, οι οποίες στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους και το Φόρουμ των Οικογενειών.

Η ανταλλαγή αυτή είναι η τελευταία που είχε προβλεφθεί στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία επιτεύχθηκε μέσω διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση τριών χωρών, του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, έπειτα από 15 μήνες πολέμου.

Στην πρώτη αυτή φάση, 33 όμηροι από τη Γάζα, ανάμεσά τους οκτώ σοροί, παραδόθηκαν στο Ισραήλ μέσω της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Στον δρόμο καρκινοπαθής με παιδί ΑμεΑ – Οικογενειακό δράμα στου Ψάχου για τετραμελή οικογένεια

Φρίκη στο Παγκράτι: 56χρονος σκότωσε τη μητέρα του με μαγκούρα

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδος για έντονα καιρικά φαινόμενα

Θλίψη στο Χόλιγουντ: Νεκροί στο σπίτι τους ο Τζιν Χάκμαν και η σύζυγός του

Πάτρα-Συλλαλητήριο για Τέμπη: Στο πόδι 800 αστυνομικοί, ποιες ευαίσθητες εγκαταστάσεις θα φυλάσσονται

Πανελλαδική απεργία για Τέμπη: Πώς θα κινηθούν την Παρασκευή τα μέσα μεταφοράς, τι αλλάζει στις πτήσεις

Δυστύχημα Τέμπη: Τι περιλαμβάνει η έκθεση για την τραγωδία που ανακοινώνεται σήμερα

ΚΤΕΛ Αχαΐας: Καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες για το Πατρινό Καρναβάλι

Τραγωδία, «έσβησε» στα 54 του χρόνια Πατρινός πρωταθλητής του bodybuilding

Πάτρα: Κηδεύεται την Παρασκευή ο επιχειρηματίας που που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στην Αυστρία

Πάτρα: Ακύρωση της παρέλασης των αρμάτων, ποιος ο λόγος