Παναγιωτόπουλος: «Επικίνδυνο για ασθενείς και γιατρούς το ‘‘εντέλλεσθε’’ στους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Κομοτηνής»

Παναγιωτόπουλος

Αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τον υπουργό Υγείας με θέμα «Τα επικίνδυνα και αναποτελεσματικά ημίμετρα των δια ‘‘εντέλλεσθε’’ μετακινήσεων απειλούν και το ΓΝ Κομοτηνής» κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής υπόμνημα των γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» με το οποίοι οι επαγγελματίες υγείας περιγράφουν την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τμήμα τους εξαιτίας των πλήρως αναποτελεσματικών και εν τέλει επικίνδυνων για τους ίδιους και τους ασθενείς της ακριτικής αυτής περιοχής.

Οι αναισθησιολόγοι αναδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης της 4ης Υ.Πε και του νοσοκομείου για τις δραματικές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, τις οποίες αποπειρώνται να «επιλύσουν» με αυταρχικές, δια «εντέλλεσθε» μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή μέσω υπερεντατικοποίησης της εργασίας επιστημόνων οι οποίοι είναι ήδη εργασιακά εξαντλημένοι και στα όρια της φυσικής και ψυχικής τους αντοχής.

Και αυτό σε ένα δημόσιο νοσοκομείο μιας άγονης, προβληματικής και εθνικά ευαίσθητης ακριτικής περιοχής, όπου το πρόκριμα της ισχυρής και εμβληματικής παρουσίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας υπερβαίνει τη λειτουργία του μόνο ως πυλώνα πληθυσμιακής υγείας και παρουσιάζει χαρακτηριστικά δημογραφικού αναχώματος και εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας.