Κάλεσμα μάχης από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την απεργία της 9ης Απριλίου: «Όχι στη συγκάλυψη – Όχι στη σιωπή»
Μήνυμα αποφασιστικότητας και ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε όσα «γεμίζουν τη ζωή μας με Τέμπη» έστειλε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μέσα από τη συνέντευξη Τύπου και την ανακοίνωσή του ενόψει της πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης 9 Απριλίου.

Μήνυμα αγώνα και ανυποχώρητης διεκδίκησης στέλνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της πόλης να δώσουν δυναμικό παρών στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 9 Απριλίου και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Μαρμούτας και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Βασιλείου, το μήνυμα ήταν σαφές: «Καλούμε τους εργαζόμενους να βρεθούν το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Γεωργίου για να φωνάξουν για το σάπιο πολιτικό σύστημα και να απαιτήσουν την απόδοση ευθυνών, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί. Αναφέρεται σε μια απεργία που «δεν είναι απλά για συμβάσεις και μισθούς», αλλά για την αποκάλυψη της αλήθειας, για την τιμωρία των ενόχων στα Τέμπη, ενάντια στη συγκάλυψη και τη λήθη. Στηλιτεύεται ο ρόλος της κυβέρνησης αλλά και της ΓΣΕΕ, και διακηρύσσεται η απόρριψη κάθε εμπιστοσύνης σε όσους –όπως αναφέρεται– «διαλύουν τις ζωές μας».
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας υπογραμμίζει πως το εργατικό κίνημα δεν ξεχνά την 28η Φεβρουαρίου, τη μαζική κινητοποίηση για τα Τέμπη και τους νεκρούς της τραγωδίας. Με σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», επιδιώκει να στείλει νέο μήνυμα αγώνα, ενάντια στην πολιτική που –όπως σημειώνει– «γεμίζει με Τέμπη τη ζωή μας».
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι διεκδικήσεις περιλαμβάνουν:
Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.
Αντίσταση στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων σε μεταφορές, ενέργεια, νερό.
Αποκλειστικά δημόσιες συγκοινωνίες και κοινωνικά αγαθά.
Κατάργηση αντεργατικών νόμων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, αφορολόγητο 12.000 ευρώ.
Νομική προστασία πρώτης κατοικίας και διαγραφή χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά.
Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.
Αντιπολεμικό μήνυμα και αποχώρηση της χώρας από στρατιωτικές εμπλοκές.
Προστασία του απεργιακού δικαιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης.
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σε μαζική, ειρηνική αλλά δυναμική παρουσία στις 9 Απριλίου, με στόχο –όπως αναφέρει– να μην υπάρξει άλλη σιωπή και καμία συγκάλυψη. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου.
Διαβάστε επίσης
Οικονομικό σεισμό προκαλούν οι δασμοί Τραμπ: «Βουλιάζουν» τα χρηματιστήρια
Καιρός: Ανοιξιάτικος χιονιάς, πτώση 15 βαθμών, η πρόγνωση για την Πάτρα
«Καλάθι του Πάσχα»: Σε ισχύ από σήμερα 7/4, πόσο θα διαρκέσει, ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή
Ένοπλη ληστεία στην Λυκοποριά Κορινθίας στα όρια με Αχαΐα, ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ
Αχαΐα: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Πάτρα, πού ήταν το επίκεντρο, τι λέει ο Τσελέντης
Ο Patras Half Marathon έγραψε ιστορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Σύλληψη στρατιωτικού για σεξουαλική παρενόχληση, τι συνέβη
Μεγάλο ενδιαφέρον των πατρινών για το φετινό Πάσχα, στα ίδια επίπεδα με το 2024 οι τιμές
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News